Un bărbat care fura portofele și apoi folosea cardurile bancare ale victimelor, prins de poliție

de:
06 feb. 2020
3 Afișari
Un bărbat care fura portofele și apoi folosea cardurile bancare ale victimelor, prins de poliție

Cercetările au început după ce o femeie a reclamat faptul că în noiembrie 2019, o persoană necunoscută a pătruns la locul ei de muncă, iar din camera de depozitare a bunurilor angajaţilor a furat un portofel, apoi a efectuat mai multe tranzacţii folosind cardul persoanei vătămate, prejudiciul fiind de peste 1.000 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate de poliţişti ai Secţiei 1, a fost identificat un bărbat, de 37 de ani, bănuit de comiterea faptei, iar ieri a fost pus în aplicare un mandat de perchezitie domiciliară la o adresă din sectorul 4, cel în cauză fiind depistat şi condus la sediul subunităţii de poliţie pentru audieri. De asemenea, au fost ridicate de la locaţia percheziţionată mai multe bunuri care ar fi putut fi folosite la comiterea faptei, precum şi suma de 1.000 de lei”, anunță Poliția Capitalei.

După ce au făcut mai multe cercetări, oamenii legi au aflat că, de fapt, fapta lui nu e singulară. individul a furat mai multe portofele în ultimele luni.

Astfel, în 17 septembrie 2019, în timp ce se afla într-un magazin din Sectorul 1, ar fi furat din geanta unei femei, un portofel ce conţinea documente personale şi suma de 500 de lei, apoi, în aceeași zi a folosit cardul bancar al persoanei respective încercând să cumpere mai multe produse.

Și în 19 decembrie 2019, în timp ce se afla într-un tren, bărbatul ar fi sustras din portofelul unui bărbat, o sumă de bani şi două carduri bancare, după care, folosind cardurile persoanei vătămate ar fi efectuat 19 tranzacţii.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, cu cel în cauză în stare de arest preventiv”, conform polițiștilor.

Cookies