PROTEST EXTREM. Un bărbat a ameninţat că se aruncă de la etajul 16 al hotelului Intercontinental

de:
17 iun. 2016
0 Afișari
PROTEST EXTREM. Un bărbat a ameninţat că se aruncă de la etajul 16 al hotelului Intercontinental

UPDATE 14.15 Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât. El se află în custodia Poliţiei Capitalei. Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a precizat că echipa de negociatori de la Poliţia Capitalei a reuşit să îl convingă pe bărbat să renunţe la protest.

„Bărbatul se află în acest moment în custodia noastră, a fost condus la secţia de polţtie unde urmează să se stabilească cauzele şi condiţiile care l-au îndemnat la acest gest. De asemenea, dacă se va impune, va fi transportat şi la spital pentru evaluare medicală, ţinând cont de faptul că a stat atât de mult în soare. E posibil să fie deshidratat”, a declarat Diana Sarca coordonator birou de comunicare Poliţia Capitalei.

Potrivit acesteia „negociatorii au purtat în permanenţă convorbiri cu bărbatul respectiv şi l-au determinat prin discuţii să renunţe la gestul său”.

„Vor fi contactaţi şi membrii familiei, este normal să se ştie despre starea lui. Are anumite probleme financiare şi acest fapt l-a determinat să facă lucrul acesta”, a mai spus Diana Sarca.

Bărbatul discută cu negociatorii din cadrul Poliţiei Capitalei trimişi la faţa locului. Negociatorii se află în balconul alăturat celui în care se află bărbatul, acesta oferindu-le negociatorilor un tricou pe care scrisese un mesaj.

Un prieten de a-l bărbatului, care se află şi el la faţa locului, a declarat pentru MEDIAFAX că acesta ar avea probleme cu băncile şi că acesta ar fi motivul pentru care a recurs la această formă extremă de protest.

Omul a protestat vineri mai multe ore de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental din Capitală, reclamând probleme financiare. La faţa locului s-a aflat o echipă de negociatori din partea Poliţiei pentru a-l convinge pe protestatar să coboare în condiţii de siguranţă şi o ambulanţă.

UPDATE 12.10 Bărbatul protestează de trei ore pe balcon. Acesta a scos pe balcon doi rechini gonflabili.

UPDATE 11.20 Bărbatul are vârsta de aproximativ 30 de ani, precizează ISU. „Acesta susţine şi reclamă probleme de natură financiară”, spun reprezentanţii ISU.

UPDATE 11.00 Bărbatul care ameninţă că se aruncă de la etajul 16 ar avea probleme cu băncile, relatează televiziunile de ştiri. Acesta ar fi cerut ca reprezentanții presei să discute cu el.

Reprezentanţii ISU Bucureşti spun că un bărbat cu faţa acoperită, urcat în balcon, se află la etajul 16 al hotelului, la o inaltime de aproximativ 60 m.

Incidentul a fost semnalat în jurul orei 9.10 de mai multe persoane care treceau prin zonă şi care au sunat la numărul de urgenţă 112, au declarat surse din Poliţia Capitalei pentru Mediafax.

Bărbatul s-a baricadat la etajul 16 al hotelului Intercontinental din Capitală şi ameninţă că se aruncă. Acesta are o cagulă pe faţă şi un banner pe care l-a atârnat de balcon, pe care scrie mai multe mesaje; „România, țara cămătarilor legali”, „România susține și încurajează instituțile financiare legale. Implică-te și stopează abuzurile!”,  „Stop abuzurilor și corupției”.

La faţa locului sunt poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie, dar şi o echipă de negociatori.

Potrivit ISU, echipa de negociatori de la politie a stabilit contactul cu persoana. La faţa locului au fost aduse două 2 autoscari  şi o perna de salvare, fiind prezentă si o ambulanta de la SABIF.

Avand in vedere caracteristicile terenului din apropierea hotelului si inaltimea mare la care se afla persoana, perna pneumatica nu poate fi amplasata, precizează ISU.

Cookies