Cum a escrocat un bărbat o societate de leasing auto și și-a însușit o mașină de lux

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
Cum a escrocat un bărbat o societate de leasing auto și și-a însușit o mașină de lux

Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, care, la data de 14 ianuarie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, a încheiat un contract de leasing cu o societate de profil, având ca obiect un autoturism de lux în valoare de aproximativ 50.000 de euro, iar în urma rezilierii contractului, suspectul ar fi refuzat să restituie bunul în cauză către proprietarul de drept.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Capitalei, s-a stabilit faptul că, la data de 13 iulie 2012, suspectul ar fi declarat în fals pierderea originalului cărţii de identitate a autoturismului, iar cu dovada emisă ar fi reuşit să obţină un duplicat al acesteia, cu ajutorul căruia ar fi înstrăinat autoturismul către o altă societate la care este asociat.

Mai mult, suspectul ar fi înmatriculat autoturismul sub un alt număr, reuşind astfel să inducă în eroare societate de leasing şi să-şi însuşească bunul prin mijloace frauduloase.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii.

Cookies