Un băiețel trece singur granița și plânge. Într-o mână are un carnețel, în alta un pluș într-o pungă de plastic | VIDEO

09 mart. 2022
9964 Afișari
Un băiețel trece singur granița și plânge. Într-o mână are un carnețel, în alta un pluș într-o pungă de plastic | VIDEO
Un băiețel trece singur granița și plânge. Într-o mână are un carnețel, în alta un pluș într-o pungă de plastic | VIDEO

Vedem deja, aproape în fiecare oră al fiecărei zile, imagini copleșitoare ale suferinței pe care o provoacă războiul. Mai ales copiilor! Soldați cu bebeluși în brațe printre ruine ale unor clădiri bombardate, mii de mame cu copii de mână și, acum, un băiețel singur care trece plângând granița dintre Ucraina și Polonia.

Băiețelul, care nu are mai mult de 5 ani, a fost văzut (și filmat) zilele trecute, la intrarea în Medyka, Polonia. Cu un rucsac în spate, un carnețel într-o mână și-o sacoșă în care avea un pluș, băiețelul trece granița și plânge. Nu este clar dacă a ajuns singur până la graniță sau dacă dpar s-a îndepărtat de un adulți, cum ar fi grupul care, la un moment date, se vede în spatele lui. Din informațiile care au apărut mai apoi în social media, în Polonia, reiese că băiețelul doar se îndepărtase mult de familie, după un drum lung și îngrozitor. Și că, după ce a trecut granița, a fost întâmpinat  cu bunătăți.

Ce este foarte clar e că vedem un copil teribil trist și epuizat care trece granița.

VIDEO | Un băiețel trece singur granița și plânge

Numărul refugiaților din Ucraina a ajuns, ieri, la două milioane de oameni, conform Națiunilor Unite. Este cel mai rapid  rapid exod și cea mai mare criză umanitară din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Cei mai mulți dintre acesti refugiați sunt femei și copii – mame, bunici, mătuși.. și mulți, foarte mulți copii.

ONU: În valul doi de refugiați vor fi oameni și mai vulnerabili

UNICEF estimează că 7,5 milioane de copii sunt afectați, într-un fel sau altul, de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Șeful Agenției ONU pentru Refugiați spune că, după acest prim val de oameni care au fugit din Ucraina din cauza războiului, va urma ,cel mai probabil un al doilea, format din refugiați și mai vulnerabili.

Sunt oameni care vor fi trăit deja zile sau chiar săptămâni sub teroarea bombardamentelor, pentru care exodul va fi pe drumuri și mai lungi, și mai periculoase și, foarte probabil, oameni care vor fi pierdut deja rude și prieteni în acest război.

„Dacă războiul continuă, vom începe să vedem oameni care nu au resurse şi conexiuni”, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați.

Acesta lucru va însemna o situaţie mai complexă pe care vor trebui să o gestioneze statele europene şi va fi nevoie de o solidaritate şi mai mare din partea tuturor din Europa şi din afara ei.

 

Cookies