Un băiețel rătăcit prin București a urcat speriat într-un tramvai. Un domn omenos și câțiva polițiști locali l-au ajutat să ajungă acasă. Știa doar că locuiește „în Sectorul 5, la curte”

22 aug. 2023
18550 afișări
Un băiețel rătăcit prin București a urcat speriat într-un tramvai. Un domn omenos și câțiva polițiști locali l-au ajutat să ajungă acasă. Știa doar că locuiește „în Sectorul 5, la curte”
Un băiețel rătăcit prin București a urcat speriat într-un tramvai. Un domn omenos și câțiva polițiști locali l-au ajutat să ajungă acasă. Știa doar că locuiește „în Sectorul 5, la curte” | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Un băiețel ce se pierdut prin București a fost reunit cu tatăl său, cu ajutorul polițiștilor locali din Sectorul 6 și al unui cetățean cu simț civic. Copilul a fost observat rătăcind prin tramvai și dus către un echipaj din zona Păcii.

Un băiețel pierdut a fost ajutat să ajungă acasă de polițiștii locali S6

Băiețelul în vârstă de doar 10 ani se plimba singur și dezorientat cu tramvaiul 25, când a fost observat de către un alt călător. Respectivul cetățean a luat copilul cu el și l-a dus la un echipaj de poliție locală ce patrula în zona stației de metrou Păcii, cartierul Militari.

Andrei a fost găsit în jurul orei 20:00, era îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurți și adidași, și ajunsese la 13 km distanță de casă.

Singurul lucru pe care cel mic știa să îl zică era că locuiește „În Sectorul 5, la curte”. Copilul se exprima greu, iar ulterior agenții au aflat că suferă de epilepsie.

Astfel că, polițiștii Niculina Alexe și Ion Păun au început să caute o soluție pentru al duce pe băiețelul pierdut înapoi acasă. Între timp, rudele copilului au anunțat dispariția acestuia la Secție 18 de Poliție.

Niculina Alexe, polițist local în cadrul Serviciului de Ordine Publică Sector 6, a povestit:

Am încercat să luăm legătura cu familia și l-am întrebat dacă știe numărul de telefon. Inițial ne-a dat un număr format din 12 cifre, însă am văzut că are un telefon mobil în buzunar. L-am rugat să ne indice numărul tatălui, ceea ce a și făcut. Atunci l-am sunat pe tatăl lui Andrei să îi dăm vestea că i-am găsit copilul, iar bărbatul s-a bucurat mult, a plâns de fericire!

Până la sosirea tatălui lui Andrei, agenții de poliție s-au asigurat că cel mic este hidratat și hrănit. I-au dat apă și ceva de mâncare de la o patiserie și au încercat să-l liniștească.

La ora 20:30 a sosit și tatăl băiatului, iar la vedea acestuia copilul i-a sărit în brațe.

Cookies