Un băiețel internat în spitalul Grigore Alexandrescu din București a dormit pe jos din cauza căldurii insuportabile din salon

12 iul. 2022
3191 afișări
Un băiețel internat în spitalul Grigore Alexandrescu din București a dormit pe jos din cauza căldurii insuportabile din salon
Un băiețel internat în spitalul Grigore Alexandrescu din București a dormit pe jos din cauza căldurii insuportabile din salon. Sursa imagine: Libertatea

Din cauza căldurii, un băiețel de 3 ani a dormit pe jos într-un salon al spitalului Grigore Alexandrescu din București. Imaginile și povestea au fost publicate de Libertatea.

Un băiețel a dormit pe jos din cauza căldurii din spitalul Grigore Alexandrescu din București

La începutul lunii iulie 2022, în București, când s-au înregistrat temperaturi de peste 35 de grade Celsius, o familie și-a internat copilul, care încă nu a împlinit 3 ani, la Spitalul de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, potrivit Libertatea.

Băiețelul a fost internat 4 zile în secția de chirurgie plastică și reparatorie din cadrul celui mai mare spital pediatric din țară. Un angajat a surprins scenele în care băiețelul dormea pe jos, din cauza căldurii insuportabile din salon.

Aer condiționat doar pe hol și ferestre fără storuri

Angajatul care a făcut fotografiile a declarat că, atunci când intra în salonul copilului, uneori, îl găsea dormind pe jos.

„Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece”, a declarat acesta, conform sursei citate.

Când temperatura era prea ridicată, băiețelul se ridica din pat și se așeza pe podea, chiar dacă atât mama lui, cât și cadrul medical încercau să-l ridice de jos.

Sub anonimat, cadrul medical a spus că saloanele din secția de arși nu sunt echipate cu aer condiționat, iar în încăpere temperatura ajunge și la 30 de grade Celsius, pentru că nici ferestrele nu au storuri sau draperii. Aerul condiționat este doar pe hol.

„Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu”, spune angajatul spitalului.

Explicație oferită de angajatul spitalului: normal, pacienții care au plăgi deschise trebuie să stea în saloane ce sunt dotate cu sistem de climatizare. Acestea nu doar răcesc și ventilează aerul, ci îl și sterilizează.

Din fericire, cel mic a fost externat. Nu a avut nevoie de nicio intervenție chirurgicală, dar trebuie să se întoarcă periodic la spital pentru tratament, a declarat unul dintre medicii care cunosc cazul. Însă, majoritatea pacienților nu au acest noroc.

„Avem cazuri grave, cu arsuri pe suprafețe mari, care nu se pot ridica din pat și e extrem, extrem de cald”, a explicat medicul.

Ce a declarat managerul spitalului

„Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise. Ar exista riscul apariției infecțiilor.

Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU.

În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect” a explicat pentru Libertatea doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu.

Cookies