Un Azil al Groazei din București funcționa nestingherit, deși nu mai avea autorizație de o lună. Bătrânii au dormit până acum în condiții inumane, înghesuiți în beci „La Vecinul cel Bun”

23 aug. 2023
325 Afișari
Un Azil al Groazei din București funcționa nestingherit, deși nu mai avea autorizație de o lună. Bătrânii au dormit până acum în condiții inumane, înghesuiți în beci
Un Azil al Groazei din București care funcționa, deși nu mai avea voie de o lună. Bătrânii au dormit până acum în condiții inumane, înghesuiți în beci "La Vecinul cel Bun". FOTO: antena3.ro.

Deși a fost închis de autorități în luna iulie, un Azil al Groazei din București încă își desfășura activitatea în mod ilegal. Un apel anonim la 112 a anunțat marți seară, 22 august 2023, că bătrânii dorm în condiții inumane, înghesuiți pe saltele, în beci „La Vecinul cel Bun”.

Un Azil al Groazei din București încă funcționa, deși a fost închis în iulie

Acest Azil al Groazei din București a fost închis de autorități în luna iulie, iar acum încă funcționa. Vorbim despre căminul „La Vecinul cel Bun” din Sectorul 4, strada Alunișului.

Marți, la data de 22 august 2023, ora 23:23, un apel anonim a anunțat Secția 16 de Poliție prin apel la 112 că, la adresa menționată mai sus, funcționează un azil de bătrâni unde oamenii sunt cazați în condiții improprii.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul Secției 16, iar în urma verificărilor s-a stabilit că:

La adresa în cauză funcționează azilul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”, iar în locație au fost identificate un număr de 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 se aflau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea, se arată în comunicatul Poliției, potrivit antena3.ro.

Ce a declarat administratorul căminului

În același comunicat, Poliția a transmis că administratorul azilului a declarat verbal că vârstnicii care dormeau la subsol au fost cazați în același loc, deoarece la etajele superioare ale clădirii se renova, iar aceste lucrări ar fi fost dispuse în controalele anterioare ale autorităților.

De asemenea aceasta a precizat că societatea a mai fost sancționată contravențional anterior pentru încălcarea legislației în domeniu și că la acest moment aceasta nu deține licență de funcționare, fiind în curs de obținere.

La fața locului, pentru verificări specifice, s-au deplasat de urgență și echipaje SMURD, SABIF, Pompieri și DGASPC. În urma evaluărilor realizate de cadrele medicale, s-a constatat că bătrânii cazați nu aveau nevoie să fie transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Aceștia prezentau probleme de sănătate specifice vârstei.

Având în vedere aceste aspecte nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză. La adresă a fost instituită paza cu un echipaj al Secției 16 Poliție precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei, urmând ca în cursul dimineții să fie efectuate verificări suplimentare de către instituţiile abilitate, transmite sursa citată.

Totodată, la azil a rămas un echipaj SABIF pentru preluarea persoanelor în caz de nevoie.

Sursa foto: antena3.ro.

Cookies