Un avocat din Baroul Bucureşti, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

de:
13 feb. 2013
4 afișări
Un avocat din Baroul Bucureşti, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Instanţa i-a interzis lui Cătălin Vasilăţeanu, timp de 7 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, conform evz.ro.

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul lunii noiembrie 2009, Cătălin Vasilăţeanu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la ruda unui inculpat judecat în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, denunţător în cauza, suma de 15.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea respectivului dosar şi pentru a-i determina să dispuna punerea în libertate a denunţătorului. Din suma pretinsă, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, a primit de la ruda denunţătorului 4.500 euro.

În data de 27 iulie 2010, Cătălin Vasilăţeanu a pretins de la un alt denunţător, care era cercetat în calitate de învinuit pentru infracţiunile de abuz de încredere şi fals în declaraţii, suma de 1.000 de euro pentru a interveni pe lângă un poliţist din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule şi pe care sa îl determine să finalizeze cercetările cu o soluţie favorabilă clientului. De asemenea, banii au fost pretinşi şi pentru a-l determina pe poliţist să nu facă vreo menţiune în cazierul judiciar al denunţătorului. Din banii pretinşi, avocatul a primit de la denunţător sumele de 1.000 lei si 100 euro.

De asemenea, în luna iulie 2010, Cătălin Vasilăţeanu a pretins de la un alt denunţător, cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, suma de 1.000 euro în scopul de a interveni pe lângă magistratul învestit cu soluţionarea dosarului şi pentru a-l determina să dispună cu celeritate o soluţie de netrimitere în judecată.

 

Cookies