Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Autoritățile ar fi primit o amenințare cu bombă

13 apr. 2024
400 afișări
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Autoritățile ar fi primit o amenințare cu bombă
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Autoritățile ar fi primit o amenințare cu bombă. Foto simbol: Inquam Photos/ George Călin

Incident neplăcut seara trecută, într-un avion care circula pe ruta Varșovia – Instanbul. Aeronava Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, după ce autoritățile ar fi primit o alertă cu bombă.

La bord se aflau 158 de pasageri

Un avion al companiei Turkish Airlines care circula de la Varșovia spre Instanbul a aterizat de urgență la București, pe aeroportul Henri Coandă.

La bordul aeronavei se aflau 158 de pasageri, iar autoritățile ar fi primit o alertă cu bombă privind aeronava respectivă.
Aeronava Boeing 737-800 a aterizat pe Aeroportul Otopeni vineri seară, la ora 21:41, iar Brigada Antitero a făcut controlul avionului și al pasagerilor, potrivit Digi24.

Echipajul i-a informat pe pasageri că există această amenințare, fără a menționa de unde sau pe ce canal a venit ea și că, din motive de siguranță, zborul către Instanbul va fi deviat către cel mai apropiat aeroport, care la momentul de față era Aeroportul Henri Coandă.

Pasagerii au fost debarcați, iar ofițerii antitero au verificat bagajele și cabina.

Un avion Tarom a fost lovit de fulger, luna trecută

Pe data de 24 martie 2024, un avion al companiei aeriene Tarom a fost lovit de fulger și a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă.

Aeronava decolase către Chișinău la ora 22:10 și trebuia să aterizeze acolo o oră mai târziu. Piloții aeronavei Tarom, un Boeing 737-800NG înmatriculat YR-BGK, au anunțat contorlorii de trafic aerian că trebuie să revină pe aeroportul din București pentru că avionul a fost lovit de fulger, potrivit Boardingpass.

În cele din urmă, după o întârziere de 3 ore și 10 minute, pasagerii au fost transportați cu o altă aeronavă Boeing spre Republica Moldova.

Te-ar putea interesa și:

Cookies