Un avion rusesc aterizează la București sâmbătă, 1 iulie 2023. 40 de diplomați ai Moscovei vor fi preluați, în urma unei decizii MAE

30 iun. 2023
1197 Afișari
Un avion rusesc aterizează la București sâmbătă, 1 iulie 2023. 40 de diplomați ai Moscovei vor fi preluați, în urma unei decizii MAE
Un avion rusesc aterizează la București sâmbătă, 1 iulie 2023. 40 de diplomați ai Moscovei vor fi preluați, în urma unei decizii MAE | Foto Simbol: Unsplash

În data de 1 iulie 2023, sâmbătă,  un avion rusesc urmează să aterizeze la București. Aeronava va ajunge în capitala României pentru a repatria mai mulți diplomați ruși.

Un avion rusesc va ateriza sâmbătă la București

În data de 8 iunie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul.

În urma acestei decizii, o aeronavă va ateriza sâmbătă, 1 iulie 2023, în Capitală, misiunea acesteia fiind de a prelua diplomații, în vederea repatrierii, informează boardingpass.ro. Astfel că, urmează să fie preluați din București:

  • 11 diplomați,
  • 29 de persoane încadrate oficial la personal tehnico-administrativ.

MAE a informat că Federația Rusă este nevoită să reducă numărul de posturi de pe teritoriul României cu 51 de poziții. Dintre aceștia, 21 de poziții de diplomați și 30 de poziții de personal tehnico-administrativ.

Avionul guvernului rus, înmatriculat RA-96017, va zbura prin sud-vestul Rusiei, trecând prin spațiul aerian turc. În ceea ce privește intrarea in spațiul aerian românesc, aceasta va fi făcută prin zona Constanța, dinspre Marea Neagră.

Diplomații vor fi preluați cu o aeronavă Ilyushin Il-96

Ilyushin Il-96 este un avion de pasageri ce a fost introdus în Rusia în anul 1992. În data de 11 august 2009, fabricarea Il-96 a fost întreruptă, după cum a anunțat la momentul respectiv ministrul rus al Industriei și Comerțului, Viktor Kristenko, transmite Adevarul.ro.

Aeronava avea parte din escadrila specială a Federației Ruse.

In situația în care nu vor interveni modificări, avionul rusesc urmează să decoleze de pe aeroportul Vnukovo aflat în Moscova, în jurul orei 06:00. Acesta urmează să aterizeze pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), la o distanță de circa 4 ore.

În ceea ce privește plecarea de la București la Moscova, aceasta va avea loc tot sâmbătă, 1 iulie 2023, în jurul orei 12:30.

Cookies