ARHIVA B365

Un avion militar NATO va transporta răniţii din Colectiv la clinici din străinătate

Sprijinul NATO pentru transportarea răniţilior din Colectiv la clinicile din străinătate vine la solicitarea autoritatilor romane. „Exista un program la nivelul NATO la care si Romania contribuie. Am solicitat ieri (sambata-n.r.) ca azi sa ne puna la dispozitie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19:00. E un avion cu o capacitate mai mare. Daca cei de la Departamentul de Situatii de Urgenta vor sa trimita raniti, se va face mult mai repede”, a declarat Dusa, pentru B1Tv.

Numarul celor care vor fi transferati nu este cunoscut pentru ca deplasarea depinde de starea lor de sanatate.

„Am pus la dispozitia Departamentului de Situatii de Urgenta mai multe avioane pentru a transporta ranitii spre statele care trebuie sa-l primeasca. Azi doua avioane Spartan vor pleca spre Londra si Budapesta. Am si avut discutii cu Spitalul Militar din Budapesta si medicii de acolo sunt dispusi sa primeasca cinci raniti” a mai precizat ministrul Apararii.

MApN anuntase ca duminica inca doua victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate in Marea Britanie si Ungaria cu doua aeronave C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane.

Doua aeronave de tip tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, configurate pentru misiuni de evacuare medicala, sunt planificate sa transporte duminica doi pacienti catre Marea Britanie, la ora 10:00, si catre Marea Britanie la ora 12:00, se anunta intr-un comunicat transmis duminica dimineata de MApN.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientii vor fi insotiti pe tot parcursul drumului de cadre medicale specializate.

Însă, potrivit Realitatea Tv, prima misiune către Marea Britanie a fost anulată pentru că aeronava Spartan poate fi înlocuită de o aeronavă a aviaţiei regale britanice, care condiţii mai bune pentru transportul răniţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button