Un avion cu 81 de persoane, printre care o întreagă echipă de fotbal, s-a prăbuşit în Columbia

de:
29 nov. 2016
0 afișări
Un avion cu 81 de persoane, printre care o întreagă echipă de fotbal, s-a prăbuşit în Columbia

Responsabilii aeroportului din Medellin au anunţat, într-un comunicat, că este posibil ca şase persoane să fi supravieţuit accidentului aviatic, informează The Guardian.

Potrivit comunicatului citat, piloţii avionului care plecase de pe aeroportul din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) au anunţat că charterul are probleme de natură electrică, în momentul în care se aflau între municipalităţile Ceja şi La Unión.

„Pentru moment ştim că dezastrul s-a petrecut în Cerro Gordo, municipalitatea La Unión, şi că la bordul avionului erau 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Se pare că există şase supravieţuitori”, se arată în comunicat.

Presa locală relatează că cel puţin zece persoane sunt tratate la locul accidentului.

De asemenea, autorităţile columbiene au relatat că vizibilitatea este extrem de redusă în zona unde s-a prăbuşit avionul, iar echipele de salvare nu pot interveni cu elicoptere.

Avionul charter decolase iniţial din metropola braziliană Sao Paulo şi a făcut o primă escală pe aeroportul bolivian din Santa Cruz, înainte de a pleca spre localitatea Madellin din Columbia. Aeronava a dispărut de pe radare la scurt timp după miezul nopţii.

El Tiempo scrie că cel puţin 22 de jucători ai Chapecoense erau la bordul aeronavei prăbuşite în Columbia. Printre aceştia se numără Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

De asemenea, se pare că autorităţile l-au transportat deja la spital pe fotbalistul Alan Ruschel.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 00.15 (07.15 ora României) din cauza lipsei de combustibil, în timp ce echipa braziliană se îndrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveşte metropola Medellin.

Echipa Chapecoense urma să joace în finalele Cupei Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional.

Cookies