Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un pasager a făcut atac de cord, iar medicii au intervenit

19 oct. 2022
304 Afișari
Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un pasager a făcut atac de cord, iar medicii au intervenit
Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un pasager a făcut atac de cord, iar medicii au intervenit. Imagine simbol: Pexels

Un pasager al cursei New Delhi – Frankfurt a făcut atac de cord, miercuri dimineață. Echipajul avionului a cerut aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni.

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni, miercuri dimineață

Compania Națională Aeroporturi București transmite că pasagerul se afla la bordul unei aeronave ce-i aparținea companiei Lufthansa, care realiza un zbor pe pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania).

Avionul a cerut aterizare de urgență, iar la ora 07:13 a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Imediat după aterizare, la bordul avionului a urcat un echipaj medical al aeroportului.

Pasagerul care a suferit un atac de cord la bordul aeronavei a fost stabilizat, anunță Compania Națională Aeroporturi București, potrivit Mediafax.

Au fost respectate procedurile specifice, iar la bordul avionului a fost chemat și un echipaj SMURD care a preluat pacientul și l-a transportat la spital.

Avionul și-a reluat zborul spre Frankfurt (Germania).

Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni s-a desfășurat în condiții normale.

Caz similar

La data de 17 septembrie, o aeronavă care decolase din Katowice – Polonia și trebuia să ajungă în Antalya – Turcia a cerut să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un pasager aflat la bordul aeronavei a suferit un infarct, iar serviciul de asistență medicală al aeroportului a intervenit de urgență.

Din fericire, medicii au reușit să stabilizeze pasagerul după aproximativ 30 de minute de la aterizare.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Corendon Airlines. Acesta a fost transportat la Spitalul Elias din București.

Cookies