Un autocar care transporta 43 de ucraineni s-a răsturnat în județul Vrancea. A fost activat planul roșu de intervenție

27 aug. 2022
245 Afișari
Un autocar care transporta 43 de ucraineni s-a răsturnat în județul Vrancea. A fost activat planul roșu de intervenție
Un autocar care transporta 43 de ucraineni s-a răsturnat în județul Vrancea. A fost activat planul roșu de intervenție. Sursa foto: Unsplash

Un autocar în care se aflau 43 de ucraineni s-a răsturnat în comuna Garoafa din județul Vrancea. Autocarul circula pe ruta Ucraina-Turcia, iar în momentul accidentului se aflau înăuntru atât adulți cât și copii. Autoritățile au activat în scurt timp planul roșu de intervenție, iar 23 de persoane au fost duse la spital, restul pasagerilor fiind duși la un centru de cazare.

Un autocar care circula pe ruta Ucraina-Turcia s-a răsturnat în comuna Garoafa din județul Vrancea în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. La momentul accidentului se aflau 43 de cetățeni ucraineni în vehicul, dintre care 23 au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un autocar ce transporta 43 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat în județul Vrancea

Potrivit primelor informații, șoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un podeț și în cele din urmă autocarul s-a răsturnat. Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a oferit declarații la scurt timp după accident:

„Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost duse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă”, a declarat prefectul județului Vrancea, conform Digi24.

În autocar se aflau mame și copii ucraineni. La fața locului au intervenit 13 ambulanțe

Incidentul s-a produs aproximativ la ora 2:45, iar la bordul autocarului care se întorcea din Turcia se aflau mame și copii ucraineni. Impactul a avut loc la circa 300 de metri de intrarea în comuna Garoafa, pe sensul de mers dinspre Focșani spre Bacău. Potrivit primarului comunei Garoafa, Laurențiu Diaconu, la locul accidentului au intervenit 13 ambulanțe pentru a transporta cei 23 de răniți la spital.

CITEȘTE ȘI

Restricții de circulație în București, în zilele se sâmbătă și duminică. Traficul va fi deviat pentru desfășurarea evenimentului „Simfonia Apei”

VIDEO | Imagine viralizată în București: un porumbel călător cu Metroul care voia să ajungă la o anumită stație

Evenimente de weekend în București. Ce poți face pe 27-28 august dacă nu pleci din oraș

Cookies