ARHIVA B365

Un arhitect din Capitală este cel care l-a denunțat pe primarul din Vâlcea

În dosarul în care este vizat Emilian Frâncu ar exista o înregistrare ambientală între primar şi un arhitect din Capitală, denunţător în acest caz. În înregistrarea aflată la dosar, primarul îi îndică arhitectului locul în care să fie lăsaţi banii conveniţi, respectiv la secretariatul unei televiziuni locale care aparţine familiei edilului, scrie mediafax.ro.

De altfel, joi dimineaţă a fost realizat flagrantul de către procuroii DNA la sediul televiziunii, cei 20.000 de euro fiind găsiţi în secretariat.

Contractul vizat în acest dosar, încheiat de Primăria Râmnicu Vâlcea, are o valoare de 200.000 de euro, pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice.

În februarie, Primăria, în colaborarea cu Ordinul Arhitecţilor din România, în parterneriat cu filiala teritorială Sibiu – Vâlcea, a lansat un concurs cu premii pentru cele mai bune soluţii de „Reorganizare şi amenajare a spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea”. Din cele 19 proiecte depuse, 17 au fost acceptate să intre în concurs. Câştigătorul premiul întâi, în valoare de 4.500 de euro, a fost desemnat proiectul „Simbol de identitate” al arhitectului Sorin Dragoş Popescu, din Bucureşti.

În acest caz a fost vehiculat şi numele omului de afaceri Georgică Cornu ca fiind denunţător al primarului Frâncu.

Vineri dimineaţă, Georgică Cornu a declarat că firma sa are cu Primăria Râmnicu Vâlcea un contract de construire a unui pasaj, în valoare de aproximativ 17 milioane de lei, însă nu el este cel care l-a denunţat pe primarul Emilian Frâncu pentru luare de mită şi că denunţătorul ar fi un arhitect din Bucureşti.

Am un contract cu Primăria din Vâlcea, avem o lucrare acolo, un pasaj la care se lucrează în acest moment mai bine decât se plăteşte pentru că avem o restanţă de două luni cu plata. Acum am o disperare că nu ştiu cine o să plătească lucrarea. Nu am eu nicio treabă cu denunţul, eu sunt plecat din ţară acum. Am auzit şi eu că aş fi denunţătorul, dar am înţeles că s-a elucidat misterul cu denunţătorul. Am primit un sms de la cineva care mă anunţa azi-noapte că este vorba despre un arhitect din Bucureşti care i-a întins o cursă primarului din Vâlcea„, a declarat Cornu pentru Mediafax.

Surse judiciare declarau, joi, că primarul Emilian Frâncu este suspectat de luare de mită pentru atribuirea lucrărilor la pasarela-pasaj „Tudor Vladimirescu” de la intrarea în Râmnicu Vâlcea, iar firma implicată este din judeţul Timiş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button