Am mâncat în cel mai nou loc din București unde „se dă” street food american (chiar de la mama lui). Șandramaua se numește The Corndog Caravan și îi aparține lui Jeff. Jeff americanu’ e trecut bine de 50 de ani, și după multe tatonări cu drumuri SUA – București și retur, într-un final, s-a hotărât să dea Minnesota natală pe traiul de București, practic să trăiască visul românesc, pe care unii dintre noi îl numim generic coșmar.
E genul ăla de străin care te enervează cu optimisul lui tipic americănesc, genul care povestește cu patos despre România: că ce frumos e, că oamenii, că relieful, că doamnele, că x, că y, că cutare, că aia, că cealaltă. Extrem de „enervant”. Pe scurt, Jeff e un tip de treabă și mare iubitor de românesc, bere craft și street food. Așa se explică faptul că americanu și-a deschis bucătăria asta cu street food chiar în curtea unuia dintre cele mai cunoscute baruri de bere craft din București: Hop Hooligans Taproom. Am fost, deci, să mănânc la Corndog Caravan, pe strada Str. Jean Louis Calderon nr. 49.
Bucătăria e mică și funcționează ca un apendic al taproomului, de unde băutorii de bere artizanală se pot aproviziona cu mâncare. Se poate mânca pe terasă sau în interiorul barului. Odată intrat în bar, lucrurile se complică, pentru că sunt câteva zeci de sortimente de bere craft doar la draft, mai exact vreo 24, plus alte câteva zeci la doză sau la sticlă, atent selectate de la producători de top. Greu de ales, pentru că mai toată berea produsă de huligani este demențială.
Simplu și la obiect. În meniul The Corndog Caravan se regăsesc preparatele specifice carnavalului american, echivalentul bâlciului nostru carpatin. Ei cu hotdogii pe băț și smashed burgers, noi cu micii. Ei cu codfish, noi cu mărul glazurat, ei deep fried, noi la grătar, și așa mai departe. Revenind, Corn Dog-ul american e un fel de covridog pe băț, adică un hot dog învelit într-un aluat din mălai și ceva condimente, apoi prăjit în baie de ulei până devine auriu. Conform Google, un Corn Dog american de la mama lui trebuie să arate ca în poza de mai jos.
Jeff zice că toate preparatele din meniu în aduc aminte de copilăria petrecută în Minnesota, de prietenii cu care mergea la bâlci să mănânce corn dogs, porumb fiert (dar tot deep fried, în crustă de aluat) sau smashed burgers de Oklahoma.
Practic vedeta și cap de afiș, la propriu și la figurat. Arată exact ca un Corn Dog din Minnesota. Crenvurștiul folosit e destul de calitativ, ok la gust, puțin afumat (asta mi-a plăcut mult) și ușor de mâncat, pentru că vine pe băț. Asta e mișto, că poți să ții berea într-o mână și cu cealaltă să balotezi un Corn Dog. Beneficiază de un înveliș moale, un aluat copt din făină de mălai și, probabil, nițică făină albă. 19 lei.
Dintre toate preparatele, puiul ăsta mi-a plăcut cel mai mult. Fraged, suculent, prăjit fix atât cât trebuie, dar gustul, gustul este ceva special. Vine învelit într-un aluat din bere, dar și carnea de pui cred că a fost ținută în baiț de bere sau, oricum, într-un amestec bine gândit de condimente. Poate iaurt cu mirodenii? Un gust delicios, pentru un preparat gata în doi timpi și trei mișcări. Vine pe băț, deci e ideal pentru oamenii cu două mâini stângi, obișnuiți să dea pe ei tot felul de grăsimi. Ușor de consumat și delicios. Vine la pachet cu un castravete murat, tăiat în două. O porție înseamnă 3 bețișoare. Simplu și gustos.
Tot trei bucăți, tot în aluat, la fel ca varianta cu pui de mai sus. Cică se mănâncă la greu cod în Statele Unite, mai ales în forma aceasta deep fried. Pe mine unul nu m-a dat pe spate, deși, trebuie să recunosc că ar fi prins bine un sos pe deasupra. Am uitat să-mi pun, asta e. Sosurile sunt din partea casei, în diferite combinații, special create pentru pește, corndog sau porumb copt. Important e să nu fii căscat, ca mine, să uiți de ele. În concluzie, codul pe băț e o alternativă ok pentru vegetarienii mâncători de pește. Not great, not terrible. Vine la pachet cu lămâie, cum se cade în caz de pește.
Un smashed burger ca la carte, cu chiflă extreeeeeem de moale, carne de calitate, puțină brânză, ceapă și nițel sos. Atât. Simplu. Fără briz brizuri, fără impopoțăneli. Un burger onest, corect și gustos, care ar fi putut intra lejer în top 10 sau 15 la Burger Festul de anul ăsta, unde, între noi fie vorba, am avut neplăcerea să gust mulți burgeri cu muuuuult sub acest Oklahoma Onion Burger. Secretul smshed burgerilor, din punctul meu de vedere, stă în capacitatea bucătarului de a nu supra găti carnea. Carnea trebuie să fie fragedă, să fie puțin suculentă, cât să îi simți gustul. Chestii pe care Oklahoma le bifează, aspect vizibil și în fotografii. Bun burger. Merită 38 de lei, mai ales că vine și cu cartofi prăjiți.
Pe românește: porumb fiert în crustă de aluat, prăjit în baie de ulei. Poate cel mai plat lucru din meniu. Vine cu un sos de brânză și parmezan pe deasupra, dar parcă tot nu strălucește. E okay de încercat la modul: ia să văd, bă, ce mânâncă americanii. Dar cam atât.
Total The Corndog Caravan: 138. Eu am plătit 120, pentru că n-am dorit cartofi la nici un preparat.
Ceea ce am achiziționat eu, ar fi hrănit lejer 3 inși cu 3 beri la bord/de căciulă, deci dacă împarți nota la 3, e chiar decent.
O să mai mănânc pentru tine de la Jeff? Da.
Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.
Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
Soro Lume, restaurantul din București care-ți pune foc la inimioară
Bistroul ciudățel din București cu cămara într-un Porsche Cayenne. KiCEN Snek Bar și Băcănie