Un alt primar al Bucureștiului acuză ANPC că primește ordine de la PSD în scandalul autobuzelor STB oprite din circulație. Ce spune Clotilde Armand

11 mai 2022
594 Afișari
Un alt primar al Bucureștiului acuză ANPC că primește ordine de la PSD în scandalul autobuzelor STB oprite din circulație. Ce spune Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1, cu o lungă istorie de conflicte cu PSD în administrația pe care o conduce, întărește afirmațiile primarului general Nicușor Dan legate de acțiunea ANPC de la STB din București.

Într-un comentariu de pe Facebook, Clotilde Armand afirmă că înainte de a bloca autobuzele STB, ANPC a încercat să închidă locurile de joacă din Sectorul 1. „Doar că nu a fost prea inteligent și nu le-a mers cu noi”, spune aceasta.

După ce publică suspiciunile sale legate de mobilul acțiunii de la STB, edilul de la S1 decide să trimită o scrisoare la ANPC în care îi sesizează pe comisari cu privire la terasele din Herăstrău pe care nu reușește să le închidă.

Întreaga postare a primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand:

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a încearcat să blocheze abuziv transportul în comun din București. Și din acest motiv înțeleg că amicul de vânătoare al lui Omar Hayssam și actualul șef al PSD – dl. Marcel Ciolacu – a cerut demisia Primarului General al Capitalei.

Un lucru extraordinar… Ce uită să ne spună dl. Ciolacu: Starea jalnică a mijloacelor de transport în comun din București se datorează celor 12 ani de conducere PSD la Primăria Capitalei. Pentru că în toți acești ani conducătorii și primarii PSD au fost preocupați de bâlciuri sau să-și cumpere diamante din banii bucureștenilor. N-au făcut nimic pentru sistemul de termoficare, pentru serviciile publice de salubrizare, colectarea selectivă, parcări sau pentru un oraș mai prietenos cu oamenii.

Și mai uită ceva dl. Ciolacu: actualul șef al ANPC este nașul de cununie al fiului lui Adrian Năstase și membru PSD. Acesta a fost numit la conducerea ANPC printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă. De când a preluat conducerea ANPC acesta folosește instituția după cum primește ordine de la PSD. A încercat și în Sectorul 1 să închidă locurile de joacă gestionate de Administrația Domeniului Public Sector 1 doar că nu a fost prea inteligent și nu le-a mers cu noi.

Acum, am înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicităm explicit să verifice toate socitățiile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1. Multe dintre acestea aparțin unor apropiați de zona politică a d-lui Ciolacu.”

ANPC a decis, luni, să oprească din circulație peste 80 de vehicule ale societății de transport în comun STB din București după ce a constatat mai multe nereguli, în principal mizerie și defecțiuni ale mobilierului. În replică, primarul general Nicușor Dan a acuzat ANPC că este noua bâtă a PSD, după Sindicatul transportatorilor din STB condus de fostul consilier general al PSD, Vasile Petrariu. Afirmația sa l-a determinat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, să-i ceară demisia primarului general.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies