Un al doilea pod degradat dintr-un mare parc bucureștean intră în reparații. Cât va dura reabilitarea în Parcul Tineretului

30 sept. 2022
691 Afișari
Un al doilea pod degradat dintr-un mare parc bucureștean intră în reparații. Cât va dura reabilitarea în Parcul Tineretului

Podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului va fi reabilitat, anunță primarul Nicușor Dan, care precizează că în ședința CGMB din 29 septembrie, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați, aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru acest obiectiv de investiții.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5,8 milioane lei, iar durata de realizare este de 12 luni.

Ce intervenții vor avea loc în cadrul lucrărilor de reparații capitale:

  • se vor reface grinzile de susținere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolațiile,
  • se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafața carosabilă,
  • refacerea scărilor,
  • refacerea platformei de acces către Sala Polivalentă
  • reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor

”Podul pentru care se propun lucrări de reparații capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului și este destinat traficului pietonal și ocazional auto, în situații de urgență și pentru lucrări de întreținere.”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Podului Mare din Cișmigiu este în proces de reabilitare din primăvara acestui an. Lucrările de reparații capitale la acest obiectiv de investiții vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane.

Îți recomandăm și:

Cookies