Un adolescent de 17 ani s-a înecat la Therme, complexul acvatic de lângă București. Salvamarii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva

13 feb. 2022
35637 Afișari
Un adolescent de 17 ani s-a înecat la Therme, complexul acvatic de lângă București. Salvamarii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva
Un adolescent de 17 ani s-a înecat la Therme, complexul acvatic de lângă București. Salvamarii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Sursa foto: Noobz.ro

Incident grav petrecut la parcul acvatic Therme de lângă București. Sâmbătă seară un tânăr în vârstă de doar 17 ani și-a găsit sfârșitul înecat într-una dintre piscinele complexului. Deși reprezentanții parcului susțin că adolescentul a fost preluat de salvamari conform protocolului de securitate până la sosirea echipajelor SMURD, nici salvamarii nici salvatorii nu au putut să îi salveze viața.

Un eveniment tragic s-a petrecut sâmbătă seară la complexul acvatic Therme situat la marginea Bucureștiului, în comuna Balotești. Un adolescent de 17 ani și-a pierdut viața. Incidentul a avut loc sâmbătă seară. îî jurul orei 19:40 – 19:45.

Tânăr înecat la un complex acvatic de lângă București. Ce transmit reprezentanții complexului

Tragedia s-a petrecut spre finalul programului complexului, mai exact în jurul orei 19:48, când un angajat al parcului acvatic Therme a alertat autoritățile cu privire la faptul că a descoperit un client înecat. Era vorba despre tânărul de 17 ani, care a venit aici alături de unchiul său.

Potrivit comunicatului transmis de complexul acvatic, cel care a descoperit incidentul face parte din echipajul de salvamari, și acesta ar fi demarat procedurile de securitate.

„Astăzi, în jurul orei 19:40, personalul de supraveghere (echipa de salvamari) a centrului nostru a observat un tânăr de 17 ani în piscina din zona Galaxy, care nu se putea ridica la suprafața apei și a intervenit prompt, conform protocolului de securitate. Personalul de prim ajutor din cadrul complexului i-a aplicat acestuia primele măsuri de ajutor până la sosirea echipajelor SMURD. Acesta a fost preluat cu semne vitale, continuându-se manevrele de prim ajutor”, a declarat directorul de comunicare Therme Group, Andrada Șeitan, conform Gândul.

Ajunși la fața locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru adolescent

Deși echipajul de salvamari ar fi efectuat manevrele corespunzătoare de resuscitare până la sosirea medicilor, iar victima prezenta semne vitale când a fost preluată de medicii SMURD, toate eforturile s-au dovedit în cele din urmă a fi în zadar, adolescentul pierzându-și într-un final viața.

Trupul neînsuflețit a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care va stabili în urma necropsiei cauza decesului. Între timp, Serviciul de Investigații Criminale Ilfov demarează cercetări în vederea aflării celor petrecute dar și dacă se impune luarea de măsuri legale.

Cookies