Un adolescent care fura de stingea din magazine în Germania a fost prins la București. Are doar 16 ani și era dat în urmărire internațională

10 oct. 2023
970 Afișari
Un adolescent care fura de stingea din magazine în Germania a fost prins la București. Are doar 16 ani și era dat în urmărire internațională
Un adolescent care fura de stingea din magazine în Germania a fost prins la București. Are doar 16 ani și era dat în urmărire internațională. Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

Polițiștii din București au prins un adolescent în vârstă de 16 ani care era urmărit internațional. Băiatul este suspectat că ar fi furat bunuri din mai multe magazine din Germania.

Tânărul a fost prins în Sectorul 6 al Capitalei

În dimineața zilei de 10 octombrie 2023, polițiștii au efectuat mai multe controale în București pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

Astfel, pentru creșterea siguranței în trafic, autoritățile au oprit un autoturism, în jurul orei 01:00, care circula pe un segment de drum din Sectorul 6 al Capitalei.

În vehiculul respectiv se afla un tânăr în vârstă de 16 ani, urmărit internațional, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul altui stat.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerul aflat în mașină, un tânăr în vârstă de 16 ani, figura ca fiind urmărit internațional, împotriva acestuia fiind emis de către autoritățile judiciare din Germania, la data de 14 septembrie 2023, un mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul altui stat”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse News.ro, băiatul ar fi furat de la șapte magazine aflate pe teritoriul Germaniei. Tânărul ar fi spart vitrinele magazinelor și ar fi sustras bunuri din incinta spațiilor comerciale.

Astfel, adolescentul este acuzat de 7 infracțiuni de furt calificat.

Adolescentul a fost introdus într-un centru de reținere

În comunicatul transmis de Poliția Capitalei se arată că persoana în cauză a fost preluată de către Serviciul Investigații Criminale și a fost audiată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împotriva acesteia fiind emisă o ordonanță de reținere.

Ulterior, adolescentul a fost introdus într-un centru de reținere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Te-ar putea interesa și:

Cookies