ARHIVA B365

Toți cei trei acționari ai clubului Colectiv, REȚINUȚI

UPDATE 23.05: A fost reținut și al treilea acționar, Costin Mincu, informează adevărul.ro.

COMUNICATUL PARCHETULUI:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus reţinerea inculpaţilor:

MINCU COSTIN

• ANASTASESCU GEORGE- ALIN

• GANCEA PAUL-CĂTĂLIN

sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 3 Cod penal.

Cu privire la infracţiunile reţinute în sarcina inculpaților, facem următoarele precizări:

Prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal.

Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Gancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE:  Un al doilea actionar la clubul Colectiv, Paul Gancea, a fost retinut de procurori, dupa peste sase ore de audieri, in jurul orei 20:35. 

Prima ordonanță de reținere în cazul incendiului de la Colectiv a fost emisă luni seară, informează Digi24.ro. Alin Anastasescu, acționarul majoritar de la clubul Colectiv, a ieșit încătușat de la Parchetul General și a fost dus la Arestul Poliției Capitalei. El nu a făcut declarații la ieșire, iar marți va fi prezentat instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Patronii Clubului Colectiv, unde vineri seară au murit 31 de persoane, alte peste 100 fiind grav rănite, sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Tot luni, procurorii au început audierile în DOSARUL COLECTIV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button