Un accident în lanț a avut loc noaptea trecută în București. Șoferul nu avea permis și se afla în stare de ebrietate

06 feb. 2022
665 Afișari
Un accident în lanț a avut loc noaptea trecută în București. Șoferul nu avea permis și se afla în stare de ebrietate
Un accident în lanț a avut loc noaptea trecută în București. Șoferul nu avea permis și se afla în stare de ebrietate | Sursă foto: Captură Digi24

Un accident în lanț a avut loc noapte trecută în timpul undei razii a polițiștilor în București, mai exact în Sectorul 5. Un șofer a intrat cu mașina în alte trei autovehicule parcate și apoi a ricoșat într-un copac.

Accident în lanț în București

Bărbatul care a provocat accidentul, de noapte trecută din București, nu avea permis auto și se afla în stare de ebrietate la momentul respectiv, conform Digi24. Oamenii aflați în zonă l-au oprit pe șofer, până la venirea polițiștilor, deoarece a încercat să fugă de la locul accidentului. Conform martorilor acesta avea o viteză foarte mare, peste 80 de km/h, iar impactul a fost unul foarte violent. În urma accidentului nu au existat victime.

Acesta a lovit un taxi, alte două mașini, iar după a ricoșat într-un pom. Întrebat de reporteri care era motivul pentru care mergea cu o viteză atât de mare, șoferul a declarat că îi era dor de nevastă și de copii și voia să ajungă acasă cât mai repede.

În urma raziei din noapte de sâmbătă, 5 februarie, polițiștii rutieri au 302 amenzi în valoare de 210.000 de lei. În total 16 șoferi au rămas fără permis pentru ca au condus sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive, sau pentru că au depășit limita legală de viteză.

Statistica accidentelor rutiere din România în 2021

În primele șapte luni ale anului trecut, în România, au fost constatate 10.730 de fapte de natură penală comise de șoferi, după cum urmează:

  • 4.340 au condus având o alcoolemie peste limita admisă de lege.
  • 2.572 au condus fără permis.
  • 1.509 au condus cu un permis necorespunzător categoriei vehiculului.
  • 368 au condus o mașină neînmatriculată.
  • 711 au condus sub influența unor substanțe psihoactive.
  • 384 au refuzat sau s-au sustras de la prelevarea de probe biologice.

La nivel național au avut în primele șapte luni ale anului 2021 2.586 de accidente rutiere. În urma acestora 932 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 2.004 au fost rănite grav.

 

 

Cookies