Un accident grav cu pieton s-a produs noaptea trecută în zona Podului Grant din București. Victima a fost transportată de urgență la spital

25 mai 2023
741 Afișari
Un accident grav cu pieton s-a produs noaptea trecută în zona Podului Grant din București. Victima a fost transportată de urgență la spital
Un accident grav cu pieton s-a produs noaptea trecută în zona Podului Grant din București. Victima a fost transportată de urgență la spital. Sursa foto: Facebook - Info Trafic București și Ilfov

Un accident grav s-a petrecut noaptea trecută în zona Podului Grant, pe strada Turda din București, unde un pieton a fost lovit puternic de o mașină.

Pietonul a traversat neregulamentar

Din ce au spus martorii pe grupul Info Trafic București și Ilfov, pietonul ar fi traversat strada printr-un loc neregulamentar.

Din câte am înțeles a traversat strada sărind gardul și l-a lovit o mașină…, B. C. D.

În acea zonă este amenajat un pasaj subteran pentru a traversa, astfel evitând accidentele auto. Însă multe persoane preferă să traverseze prin locuri nepermise, riscându-și viața.

Din câte știu acolo este tunel de trecere, dar ei preferă să sară gardul, e mai rapid. Păcat, că uite ce se întâmplă!, C. M.

Foarte des se traversează pe acolo, N. D.

Tunelul ăla de trecere e degeaba, E. F. P.

Doamne câți traversează pe acolo aiurea, și cu copilași de mână! Când tunelul ăla de traversare e la 5 m mai încolo…, C. Z.

Pietonul era conștient în momentul în care cadrele medicale au ajuns la fața locului. A fost transportat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Elias, a informat un martor.

De asemenea, circulația a fost oprită pe sensul de mers către Crângași pentru a se realiza măsurători.

Principalele cauze ale accidentelor cu pietoni

Potrivit unui comunicat IGPR – Inspectoratul General al Poliției Române, anul trecut au avut loc, la nivel național, 4.711 accidente rutiere, soldate cu decesul a 1.634 de persoane.

Principalele cauze de producere a accidentelor de circulație grave au fost:

  • Indisciplina pietonilor – 19%
  • Nerespectarea regimului legal de viteză – 17,4%
  • Indisciplina bicicliștilor -10,9%
  • Neacordarea priorității de trecere pietonilor – 9,5%
  • Necordarea priorității de trecere vehiculelor – 8%.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64,8% din totalul accidentelor rutiere grave, a transmis IGPR.

În 2022, pentru prevenirea accidentelor, polițiștii au derulat 53.761 acțiuni. Peste 1,7 milioane de sancțiuni au fost date. Au fost constatate 53.312 infracțiuni, dintre care 24.959 la regimul circulației.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies