Umilințele la care a fost supusă o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce în autobuz. Un șofer STB a ignorat-o, al doilea i-a înjurat mama

19 iul. 2022
1591 Afișari
Umilințele la care a fost supusă o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce în autobuz. Un șofer STB a ignorat-o, al doilea i-a înjurat mama
Umilințele la care a fost supusă o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce în autobuz. Un șofer STB a ignorat-o, al doilea i-a înjurat mama | Sursă foto: Facebook-Teo on wheels

Bloggerul Teo on wheels a relatat o întâmplare extrem de neplăcută ce a avut loc pe străzile Bucureștiului. Incidentul privește mai exact modul în care șoferii transportului în comun de suprafață (STB) se comportă cu persoanele ce se află în scaun cu rotile și au nevoie de asistență sau de ajutor.

Întâmplarea neplăcută trăită de o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce într-un autobuz STB

Cu toate că ne aflăm în anul 2022, iar Bucureștiul este capitala unui țări europene, sunt încă multe lucruri ce trebuie să fie remediate aici. Printre acestea se află și modul în care sunt tratate persoanele care au dizabilități.

Bloggerul Teo on wheels povestește care a fost experiența trăită de ea în București, în momentul în care a avut nevoie de ajutor pentru a urca în mijlocul de transport în comun.

Iată mesajul Transmis de aceasta:

Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc.

Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Cu toate că atitudinea primului șofer de autobuz este complet inadecvată, ce e mai rău abia acum vine. Cel de-al doilea șofer de autobuz a fost chiar mai deranjat de dizabilitatea fetei.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer (…) pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică „însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui. Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi sugi ***”.

Autobuz STB
Autobuz STB | Sursă foto: Facebook-Teo on wheels

STB nu a comentat încă situația

Prin intermediul acestei postări, făcută pe pagina de Facebook, Teo on wheels i-a întrebat atât pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cât și reprezentanții Societății de Transport București dacă această întâmplare trăită de ea este una normală.

Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?

Bloggerul dorește ca acest gen de situații să nu se mai repete și să se găsească soluții pentru remedierea lor. De asemenea, tânăra cere ca cei doi șoferi de autobuz să fie sancționați pentru modul în care au ales să acționeze.

Societate de Transport București nu a transmis nici un comunicat referitor la această situație, până la momentul scrierii acestui articol. Vom reveni cu detalii în cazul în care societatea va transmite un punct de vedere oficial.

Cookies