Umbla vorba prin oraș că CFR a publicat pe site sfaturi pentru călătoriile cu trenul în zilele caniculare. Doar că site-ul CFR funcționează ca trenurile: cu întârziere

01 iul. 2024
1550 afișări
Umbla vorba prin oraș că CFR a publicat pe site sfaturi pentru călătoriile cu trenul în zilele caniculare. Doar că site-ul CFR funcționează ca trenurile: cu întârziere
Umbla vorba prin oraș că CFR a publicat pe site sfaturi pentru călătoriile cu trenul în zilele caniculare. Doar că site-ul CFR funcționează ca trenurile: cu întârziere. Foto simbol: Freepik

CFR Călători a publicat pe site mai multe sfaturi pentru pasagerii care aleg să meargă cu trenul în zilele caniculare. Totodată, compania a transmis și mai multe explicații pentru problemele cu care se confruntă transportul feroviar în ultima perioadă din cauza caniculei sau a furtunilor extrem de puternice. Această situație a dus la instituirea unor restricții de viteză.

Doar că, site-ul CFR, merge uneori așa cum merg și trenurile: cu întârziere. Sunt zile în care călătorii pot accesa imediat site-ul și sunt sunt zile în care durează ceva până funcționează.

CFR: Sfaturi pentru călătoriile cu trenul în zilele caniculare

CFR Călători spune care este prioritatea companiei:

este siguranța pasagerilor și face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Aceste temperaturi ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetație și furtunile nu afectează doar România, ci întreaga Europă și implicit transportul feroviar din acestea.

Compania a mai transmis că actuala infrastructură feroviară nu a fost proiectată pentru temperaturile foarte ridicate, așa cum au fost în ultima perioadă.

Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât și tările care trec prin aceleași schimbari climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei se înregistrează de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare.

La final, CFR Călători a ținut să transmită mai multe sfaturi pentru pasagerii care aleg să meargă cu trenul în zilele caniculare, fiind vizate mai ales persoanele care au o sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:

  • să se hidrateze în permanență și să aibă cel puțin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
  • să anunțe imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o altă persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies