Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More

01 apr. 2022
1247 Afișari
Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More

Îmi plac sandvișurile cum îmi plac femeile. Cu multă carne pe ele. Acum un an, când m-am apucat de scris rubrica asta despre mâncare, aveam cu 10 kile mai puțin. Păi cum să nu mă umflu ca o mangaliță răsfățată cu tain când în București există locuri precum In-House Pastrami and More în care intri și nu te mai oprești din mâncat? Hața la troacă!

Salutare și bun venit la Mănânc pentru tine. Singura rubrică dedicată mâncării de prin crâșmele și restaurantele bucureștene, care nu se vrea a fi chiar pe gustul tuturor.

S-o zic pe aia dreaptă: te poți plânge de orice în privința Bucureștiului, de la parcări, aglomerație și trafic, până la mega giga prețul caloriei care nu mai încălzește pe nimeni, dar în nici un caz nu te poți plânge de locuri cu haleală bună. Căci, de vreo câțiva ani buni încoace, Bucureștiul stă super bine pe haleu, pe cărnet, pe gourmet, pe afumături, pe cimicimi, pe gustărici, pe tacos, pe chineji, pe arăbeți, pe turcaleți, pe românesc, you name it. Bucureștiul has got it (almost) all! Ieși din casă și calci pe masterchefi la cuțite.

Astăzi este despre In-House Pastrami & More, situat pe Strada Speranței nr. 1, în zona pieței Rosetti, unde se încheagă un soi de mini hub al gusturilor alese, fiecare pe filmul său. La Rosetti găsești Buoni e Bravi, Kane, Burger Van House, T-Zero Coffee Shop, cât și In-House Pastrami & More. Lucrurile evoluează cu gust.

 

10 zile, 12 ore și un sandviș

In-House Pastrami & More, un locușor drăguț, curat, cu câteva mese la interior, fereastră mare rabatabilă, genul de loc în care mănânci și pleci ghiftuit, că mai ai și treabă. Am intrat, am dat bună ziua și-am fost invitat să degust pastrama In-House, marcă proprie. Pastramă de vită Black Angus lăsată 10 zile la baiț și macerat, apoi gătită timp de 12 ore, ca să ajungă la aroma perfectă de umami pastrami. Sună cam bine. Sună cam profi. De asemenea, numeri pe degete restaurantele în care ți se dă SĂ GUȘTI din preparatul pe care urmează să-l consumi. E zarvă mare la Pastrami & More. Livratorii vin și pleacă într-o veselie.

A venit americanu’. CTC-ul New York Pastrami

Printre clienți, un domn la vreo, să zic așa, 80-85 de ani. Poate mai bine. American. Pare să se fi înfruptat din tot ce i-a oferit viața. Omu’ e relaxat așa că ne împrietenim din priviri și ciocnim o bere. Cheers! Noroc! Ca și mine, e pentru prima dată la In-House Pastrami & More. Americanu’ gustă din pastramă, clatină ușor din cap și zice: Wow, now this is some good stuff. This guy sure knows his meat. Very, very tasty. What a nice surprise.

Am mâncat pentru tine de la In-House Pastrami & More

Pastrami Reuben | 360 g | 38 lei

Pastramă de vită, sos rusesc (huooo), sos brânză ceddar și emmentaler, pâine cu maia, castraveți murați

Homemade Spicy Sausages | 400 g | 32 lei

Cârnați de porc și vită afumați, brânză picantă, baghetă cu maia

Cartofi prăjiți | 8 lei

Varză murată | 8 lei

Judecata de Apoi

Pastrami Reuben | 360 g | 38 lei

Pastramă de vită, sos rusesc (huooo), sos brânză ceddar și emmentaler, pâine cu maia, castraveți murați

Pastrami Reuben

Între noi fie vorba, cam ce gust ar putea avea o pastramă de vită black angus ținută 10 zile la baiț și apoi gătită timp de 12 ore? Se topește în gură, pur și simplu. Un sandviș instagramabil, deosebit de delicios. Dă bine din orice unghi. Vorba americanului: bucătarul știe ce face.

Pastrami Reuben constă în două sandvișuri unu peste altul. Două sandvișuri doldora de carne apetisantă și brânză care se prelinge așa încetișor de tot. Chifla din pâine cu maia este moale și proaspătă, perfectă pentru pastrama mea. Pastrami Ruben? Consistent, gustos, sățios și ochios. De asemenea, mai rar asemenea castraveți murați ca la carte. Crocanți, fermi, sărați la fix. Așa da. 38 de lei bine cheltuiți și un client fidel câștigat pe viață. Eu.

Homemade Spicy Sausages | 400 g | 32 lei

Cârnați de porc și vită afumați, brânză picantă, baghetă cu maia

N-aveam cum să ratez cârnații făcuți în casă. O minunăție. Cred că în 15 minute am văzut cel puțin două fete care au intrat chitite pe cârnați. E plină lumea de cârnați, trebuie doar să știi unde-i găsești pe ăia buni și femeile știu asta. Sigur nu la NUBA. Cârnații de la Pastrami & More sunt 90% carne macră de vită și porc gătită enșpe mii de ore, după buna tradiția locală. La fel ca la Reuben, am primit două sandvișuri a câte 200 de grame bucata, ceea ce e destul de mult zic eu. 400 de grame e o masă super copioasă, deci nu trebuie să-ți faci griji că pleci flămând. Picănțeala e doar în denumirea preparatului. Abia, abia pișcă puțin. Și e bine așa, altfel nu mai simțeam bunătate de cârnați. Excelent!

Homemade Spicy Sausages

Vara murată? Nota 9. Așa am învățat de la profesorii mei comuniști. Să nu dau niciodată 10.

Total In-House Pastrami & More: 86 Lei

O să mai mănânc pentru tine de la ei? Da, da, da.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Vezi pe unde-am mai mâncat pentru tine? Uite niște linkuri cu idei:

Cookies