Ultimul weekend de CINEMA ÎN AER LIBER, în Parcul Titan din Bucureşti. Ce filme rulează GRATUIT

de:
06 sept. 2013
0 Afișari
Ultimul weekend de CINEMA ÎN AER LIBER, în Parcul Titan din Bucureşti. Ce filme rulează GRATUIT

Astfel, cinefilii pot viziona pe Insula Artelor sâmbata, 7 septembrie, începând cu ora 21.00, filmul danez „Vânatoarea” în regia lui Thomas Vinterberg.

Pelicula este o drama psihologica avându-l în rolul principal pe actorul Mads Mikkelsen, cunoscut pentru rolurile din „Bond: Casino Royale”, „King Arthur”, „A Royal Affair”.

„Vânatoarea” a fost în selectia oficiala pentru Palme d’Or a Festivalului de la Cannes 2012 si a obtinut urmatoarele premii: „Cel mai bun actor” – Mads Mikkelsen, „Premiul juriului ecumenic” pentru Thomas Vinterberg si „Vulcain Prize for the Technical Artist” pentru imagine: Charlotte Bruus Christensen. La gala Academiei Europene de Film i-a fost oferita distinctia pentru cel mai bun scenariu. Anul acesta „Vânatoarea” a fost nominalizat la Premiile BAFTA.

Actiunea filmului se petrece într-un oras de provincie, cu putin timp înainte de Craciun. Lucas, un barbat de 40 de ani, încearca sa-si puna viata în ordine dupa un divort dureros: are o prietena noua, un job nou si tine legatura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însa lucrurile scapa de sub control. O vorba întâmplatoare, o mica minciuna, si – odata cu zapada si cu luminile Craciunului – minciuna se raspândeste ca un virus, semanând groaza si neîncredere, pâna la o isterie colectiva în care Lucas lupta de unul singur pentru viata si demnitatea lui.

În prelungirea proiectiilor de filme, duminica, 8 septembrie, începând cu ora 21.00, bucurestenii vor avea parte de spectacolul „Noaptea Devoratorilor de Publicitate Best of”, realizat de Jean Marie Boursicot, producator Dan Chisu.
Acesta a fost creat în 1981 si a atins dupa lansare dimensiunile unui fenomen planetar. Povestea spectacolului are originile în 1973 când Jean Marie Boursicot, fascinat de reclamele vazute la televizor si în salile de cinema, a început sa colectioneze spoturi si filme publicitare din toata lumea.

Spectacolul nocturn pune în evidenta valentele artistice ale publicitatii, puterea de seductie si de depasire a oricaror bariere lingvistice, etnice, culturale. Un cinema care îmbina esteticul cu spiritul ludic, „Noaptea Devoratorilor de Publicitate” se desfasoara în peste 40 de tari. Spectacolul de duminica reprezinta un Best Of cu spoturi
împartite în trei sectiuni: social, cinema si sport advertising.

Pelicula „Vânatoarea” si show-ul „Noaptea Devoratorilor de Publicitate” vor încheia cea de-a doua editie a „Cinematografului în aer liber” din Sectorul 3, ce a reunit zece proiectii de filme internationale si românesti din „Caravana Metropolis”.

 

Cookies