ARHIVA B365

Ultimul termen de apel pentru procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor Antena 3

La acest termen de judecată, avocatul care reprezintă postul Antena 3 a solicitat reaudierea fostului procuror Eugen Iacobescu, cel care s-a ocupat de o parte din dosarele lui Bercea Mondial, dar și a fostului procuror Angela Nicolae, care a dat de-a lungul timpului mai multe declarații împotriva Laurei Codruța Kovesi, potrivit Agerpres.

Instanța a respins cererea avocatului, motivând faptul că reaudierea lui Eugen Iacobescu nu aduce nimic nou în proces, iar între Angela Nicolae și Laura Codruța Kovesi există o relație de „vrăjmășie”. Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014. Decizia nu este definitivă, iar toate părțile au declarat recurs.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza Zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu. În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button