BAZAR

Ultimul film al lui Porumboiu, „Când se lasă seara peste București…” la Festivalul de la Locarno

Nouă filme sprijinite prin programul pentru cinema MEDIA al Uniunii Europene vor fi prezentate în cadrul celei de-a 66-a ediții a Festivalului internațional de film de la Locarno, în Elveția (7-17 august). Cinci dintre aceste filme sunt în competiție, iar patru vor fi prezentate în Piazza Grande, cu o capacitate de 8 000 de locuri, pe unul dintre cele mai mari ecrane cinematografice în aer liber din lume.

Unul dintre filmele în competiție, ce au beneficiat de finanțare MEDIA, este “Când se lasă seara peste București sau metabolism” al regizorului Corneliu Porumboiu (o coproducție România/Franța).

Filmul lui Corneliu Porumboiu, cu titlul întreg „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, îi prezintă în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu şi Alexandru Papadopol şi va rula în premieră mondială la Festivalul de la Locarno. Pelicula spune povestea unui regizor care încearcă să îşi realizeze propriul film, relatează Mediafax.

În perioada festivalului sunt așteptați la Locarno aproximativ 150 000 de cinefili, prcum și 3 000 de profesioniști din lumea filmului și aproape 1 000 de jurnaliști.

Pe lângă sprijinul specific acordat unor filme prezentate la festival (a se vedea lista de mai jos), programul MEDIA oferă și finanțare pentru „Zilele industriei” din cadrul festivalului (10-11 august) și pentru inițiativa „Step In”, care oferă o platformă de relaționare producătorilor, agenților și distribuitorilor specializați în filme independente și de artă.

De asemenea, Locarno va găzdui cel mai recent atelier din seria „PUENTES”, în cadrul căruia producători din Europa și America Latină se întâlnesc cu experți, potențiali finanțatori, agenți de vânzări și distribuitori de pe ambele continente. Programul PUENTES este sprijinit de MEDIA Mundus, versiunea internațională a programului MEDIA. Printre proiectele dezvoltate în urma unor ateliere PUENTES anterioare din cadrul unor festivaluri se numără Gloria, noua dramă a lui Sebastian Lelio, coproducție Chile-Spania, care a câștigat Ursul de argint pentru cea mai bună actriță (Paulina García) la Festivalul de film de la Berlin din acest an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button