Ultimele pregătiri la Pasajul Unirii, înainte de redeschidere: jardiniere între sensuri și decorațiuni cu frunzulițe. ”Seamănă cu intrarea într-o gradiniță”

01 sept. 2022
16453 Afișari
Ultimele pregătiri la Pasajul Unirii, înainte de redeschidere: jardiniere între sensuri și decorațiuni cu frunzulițe. ”Seamănă cu intrarea într-o gradiniță”

Se fac ultimele amenajări la Pasajul Unirii ce va fi redeschis cel mai probabil pe 5 septembrie, în prima zi de școală, după cum a promis administrația Sectorului 4.

În mediul online au început să fie distribuite imagini de către bucureșteni, dar și de ADP Sector 4, redenumit ”Totul verde”. În fotografii se pot vedea jardiniere cu plante decorative amplasate pe mijloc, pe liniile care despart sensurile de mers.

În alte fotografii, pe zidurile pasajului, cel puțin la exterior, acolo unde pot avea acum acces oamenii, au fost puse decorațiuni de metal care reprezintă frunze, fluturi, porumbei, fluturi și turturele.” Pasajul seamănă acum cu… intrarea într-o grădiniță”, este comentariul unui bucureștean.

Pasajul Unirii a fost închis din 20 iunie 2022 pentru ample lucrări de reabilitare și consolidare, după ce construcția a fost trecută de PMB în administrarea Primăriei Sectorului 4.

S-au făcut modificări la sistemul de ventilaţie, iluminat, la sistemele de colectare a apelor pluviale.

Potrivit primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, expertiza realizată în 2017 arata că planşeul din zona Unirii este la nivelul patru din cinci de risc.

Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987, are o lungime de aproximativ 800 de metri, o lăţime de 14 metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens şi este tranzitat zilnic de peste 60.000 de maşini.

Planşeul de la Pasajul Unirii a fost realizat în anii ’70.

Îți recomandăm și:

Cookies