Ultimele detalii despre Centura Capitalei. Care este stadiul lucrărilor la pasajul Berceni

22 feb. 2022
560 Afișari
Ultimele detalii despre Centura Capitalei. Care este stadiul lucrărilor la pasajul Berceni
Ultimele detalii despre Centura Capitalei. Care este stadiul lucrărilor la pasajul Berceni. Sursa foto: Facebook

Apar noi vești despre lucrările de la pasajul Berceni, parte din Centura Capitalei. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a transmis o serie de imagini de la fața locului dar și detalii despre stadiul în care se află șantierul din sudul Bucureștiului.

Lucrările de pe șantierul pasajului Berceni se află în grafic, potrivit celei mai recente postări de pe Facebook a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Astfel, în acest moment se află pe șantier toate componentele tablierului metalic, iar asamblarea acestor componente are loc în prezent la sol, pentru ca apoi întregul tablier să fie ridicat și montat la pasajul Berceni.

Centura Capitalei. Ultimele vești de pe șantierul pasajului Berceni

Mai mult, Scrioșteanu a anunțat că placa de suprabetonare a fost armată cu succes, astfel că muncitorii au trecut la turnarea betonului la rampa de coborâre spre Popești-Leordeni. De asemenea, se lucrează în continuare în partea tronsonului ce face legătura cu Jilava: au fost montate grinzile și acum sunt montate predalele rampei de coborâre spre Jilava. Între timp, pe rampa de urcare dinspre Jilava este continuată armarea plăcii de suprabetonare.

  • „Se execută decopertarea stratului vegetal, în vederea realizării infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Şoseaua Berceni şi Centura Bucureştiului.
  • Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureştiului, la 4 benzi, spre Jilava.
  • Continuă devierea utilităţilor, lucrările la bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ 401 şi realizarea canalizării pluviale pe şoseaua Berceni”, a mai transmis Ionel Scrioșteanu marți pe pagina sa de Facebook.

Pasajul Berceni urmează a fi dat în folosință în toamna acestui an, conform autorităților

În luna ianuarie a acestui an, Ionel Scrioșteanu a declarat că pasajul urmează a fi deschis traficului începând cu toamna anului 2022. Un anunț similar a fost oferit și în decembrie 2021, când secretarul de stat a declarat că sunt „ultimele 10 luni de lucru”.

Lucrările la pasajul Berceni au început în vara anului 2020, când Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire. Proiectarea și construirea acestui pasaj au fost acordate de autorități în primăvara anului 2019 în urma unei licitații către asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA inclus.

În contractul inițial, sun prevăzute șase luni pentru proiectarea pasajului, și alte 24 de luni pentru execuție.

Cookies