Ultimatum pentru aproape 200 de bucureșteni cu terenuri năpădite de ambrozie. Dacă nu curăță până la sfârșitul lunii, vin amenzile. Cea mai mică e de 1.000 de lei

12 iun. 2024
1022 afișări
Ultimatum pentru aproape 200 de bucureșteni cu terenuri năpădite de ambrozie. Dacă nu curăță până la sfârșitul lunii, vin amenzile. Cea mai mică e de 1.000 de lei
Ultimatum pentru aproape 200 de bucureșteni cu terenuri năpădite de ambrozie. Dacă nu curăță până la sfârșitul lunii, vin amenzile. Cea mai mică e de 1.000 de lei | Sursa foto: Primăria Sectorului 3/Facebook

Pe sute de terenuri din Sectorul 3 a fost descoperită ambrozie. Primăria Sectorului 3 informează proprietarii de terenuri în legătură cu obligațiile care le revin.

Proprietari de terenuri din Sectorul 3 au fost somați să-și curețe terenurile de ambrozie

Într-un anunț publicat pe Facebook, Primăria Sectorului 3 informează oamenii în legătură cu ambrozia, o plantă cu potențial alergen. Se pare că, din mai și până în prezent, Primăria S3 a transmis 241 de somații proprietarilor de terenuri din Sectorul 3, unde a fost depistată planta.

Mai exact, ambrozia se află pe 180 de terenuri din Sectorul 3 al Capitalei. Prin urmare, în conformitate cu Legea nr.62/2018, recent actualizată, focarele de infestare cu ambrozie trebuie eliminate de pe terenuri pe tot parcursul anului.

Primăria Sectorului 3 face apel către proprietarii sau deținătorii de terenuri pe ale căror suprafețe se regăsește pe ambrozia. Aceștia trebuie să ia măsuri pentru combaterea acestora, până la 30 iunie.

Primăria Sectorului 3 face apel către toți proprietarii sau deținătorii de terenuri și beneficiarii lucrărilor de construcții pe ale căror suprafețe sunt depistate focare de infestare, să ia măsuri pentru combaterea ambroziei până la data de 30 iunie a.c., a transmis Primăria Sectorului 3 pe Facebook

Proprietarii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și eliminarea acesteia în cazul prezenței pe terernuri intravilane sau extravilane.

Conform legislației în vigoare, Poliția Locală identifică anual terenurile pe care se dezvoltă ambrozia, iar proprietarii acestora sunt înformați în legătură cu obligațiile care le revin pentru îndepărtarea acestora.

Potrivit legii, deținătorii de terenuri pot pot solicita, în scris, autorităților publice locale să efectueze lucrări de combatere a ambroziei, contra cost. Această procedură va avea loc doar în cazul în care proprietarii nu o pot distruge.

Primăria Sectorului 3 poate efectua lucrările de combatere a ambroziei acolo unde proprietarii de terenuri nu au făcut acest lucru nici în perioada de înflorire a plantei, nici în intervalul de 15 zile de la transmiterea unui avertisment scris. 

Lucrările se vor efectua în numele și pe cheltuiala proprietarilor, notificați în prealabil, în limita fondurilor aprobate anual, cu condiția constituirii dreptului de creanță și a recuperării cheltuielilor, în condițiile legii.

Dacă nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională. Aceasta pornește de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 20.000 lei.

Citește și:

Cookies