Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila de protocol din București. RA-APPS anunță ca imobilul trebuie eliberat până miercuri

31 mai 2022
241 Afișari
Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila de protocol din București. RA-APPS anunță ca imobilul trebuie eliberat până miercuri
Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila de protocol din București. RA-APPS anunță ca imobilul trebuie eliberat până miercuri | Sursă foto: Agerpres

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, trebuie să elibereze până miercuri, 1 iunie 2022, vila de protocol din București în care locuiește încă din 2015.

Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol din București

Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, că termenul de eliberare a imobilului aflat în București, strada Gogol numărul 2, Sector 1, unde locuiește la acest moment Traian Băsescu, va expira la data de 1 iunie 2022.

Astfel că, fostul președinte are obligația de a elibera vila de protocol. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, R.A.-A.P.P.S. urmează să formuleze o acțiune de evacuare la instanța competentă.

Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis:

Subliniem faptul că R.A.-A.P.P.S. efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată.

Fostul președinte, colaborator al securității

În data de 23 martie 2022, ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție) s-a pronunțat în ceea de privește calitatea de colaborator al Securității Comuniste pe care a avut-o Traian Băsescu. Decizia este una definitivă, ce nu poate fi atacată în recurs.

Traian Băsescu beneficia de privilegiile prevăzute în Legea 406/2001, privilegii ce sunt acordate foștilor președinți. Odată cu decizia definitivă a ÎCCJ, acesta a pierdut drepturile acordate de legea amintită anterior.

Printre beneficiile pe care fostul președinte le-a pierdut se numără:

  • Indemnizația lunară de care acesta beneficia,
  • Protecția din partea SPP (Serviciul de Protecție și Pază),
  • Vila de protocol gratuită, unde acesta locuia încă din anul 2015.

Ordinul de evacuare a fost emis în data de 28 martie 2022, iar fostul președinte a avut la dispoziție 60 de zile pentru a elibera imobilul. Cu toate astea, Băsescu nu a plecat nici până acum din vila de protocol.

Cookies