BAZAR

Ultima strigare pentru tinerii care vor să muncească la vară în Germania

„Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti anunţă prelungirea perioadei de selecţie pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minim 2 luni)”, informează instituţia printr-un comunicat remis B365.ro.

Iniţial, AMOFM a anunţat că dosarele de înscriere pot fi depuse până la jumătatea lunii decembrie însă perioada a fost extinsă până pe 16 Ianuarie 2012, testul de limba germană urmând să fie susţinut până pe 27 Ianuarie 2012.

Conform sursei citate, aplicanţii trebuie să fie studenţi sau masteranzi la zi la orice facultate de stat sau particulară şi să nu aibă mai mult de 35 de ani.

În vacanţa de vară de anul trecut, angajatorii germani au pus la dispoziţia tinerilor un număr de 150 de locuri de muncă în domenii precum industrie, agricultură, gastronomie de sistem, respectiv fast-food şi curăţenie clădiri de birouri. Salariile oferite au variat între 1.100-1.200 euro pe lună, în funcţie de negocierea cu angajatorul.

Reprezentanţii companiei de recrutare susţin că studenţii vor fi plătiţi similar cu angajaţii din Germania care prestează o meserie asemănătoare, sumele fiind cuprinse între 1.100-1.200 de euro pe lună.

Candidaţii trebuie să aibă însă în vedere faptul că, până vor primi primul salariu, e necesar să mai aibă în plus cel puţin 200 sau 300 de euro pentru a se putea descurca. Totodată, la costurile de întreţinere se adaugă, în anumite situaţii, şi cele legate de cazare şi masă. Aplicanţii trebuie să pună pe lista de cheltuieli şi costurile legate de transport cu autocarul întrucât acestea nu vor fi decontate de firma din Germania pentru care vor lucra ulterior.

Contractul cu societatea germană se semnează de către studenţi pe o perioadă de cel puţin două luni, în vacanţa de vară.

Cei care doresc detalii suplimentare pot suna la numerele de telefon 021. 337.21.94 sau 0758. 236.632.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button