ULTIMA ORĂ | Percheziții DNA în biroul primarului general Nicușor Dan, în timpul grevei generale a STB

20 ian. 2022
2080 Afișari
ULTIMA ORĂ | Percheziții DNA în biroul primarului general Nicușor Dan, în timpul grevei generale a STB

În timpul grevei de la STB, procurorii DNA i-au bătut la ușa biroului lui Nicușor Dan. Acțiunea procurorilor care s-a suprapus grevei are în vedere angajări fictive făcute în trecut.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că la această oră (ora 8.30), procurorii DNA fac percheziții în Primăria Capitalei și au intrat chiar și în biroul său. Sunt anchetate „angajări fictive” făcute în 2020-2021, perioadă care coincide și cu mandatul actualului primar.

„Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente”, a spus Nicușor Dan.

„Da. Care fac o percheziție. Nu știu. Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziție. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (…) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a spus Nicușor Dan.

De ce face DNA percheziții

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de la DNA.

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate. Directorul societății de transport din Capitală a replicat că salariul mediu brut este de 7.000 de lei, i-a acuzat pe sindicaliști de acțiuni ilegale și a vorbit despre furturi de combustibil și de probleme cu comenzile de piese. La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că greva este una ilegală, orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD.

Cookies