ȘTIRI

Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu ca Ministru al Sănătății. Ce a decis împreună cu un alt ministru

Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu ca Ministru al Sănătății a fost luată împreună cu Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Sportivii pot folosi teste rapide antigen. Este ultima decizie luată de Vlad Voiculescu ca Ministru al Sănătății. Înainte să fie demis de premierul Florin Cîțu, una dintre ultimele decizii ale lui Vlad Voiculescu a fost schimbarea metodei de testare pentru COVID-19, în cazul sportivilor, anunță digisport.ro.

Decizia a intrat în vigoare, fiind publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Până în acest moment, sportivii trebuiau testați cu teste PCR. De acum înainte vor fi acceptate și teste rapide antigen, care costă mult mai puțin. Un test rapid costă în jur de 30 RON, în timp ce un test RT-PCR, pentru un singur sportiv, costă circa 300 RON.

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat această modificare prin intermediul unui comunicat de presă:

„Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi. Testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020, la fel ca și testele RT-PCR. Lista unităților avizate se regăsește pe pagina Ministerului Sănătății. Această modificare de reglementare atât de așteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și va ușura presiunea financiară care a generat constrângeri și dificultăți în lumea sportului, date fiind costurile semnificativ mai mici ale acestor teste, prin comparație cu cele RT-PCR”, anunță MTS.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button