UKF @ arena dnb

de:
19 oct. 2012
0 Afișari
UKF @ arena dnb

Ayah Marar este o prezență unică pe scena muzicală internațională. În spatele unui look de zeiță, cu părul mereu prins într-un mănunchi în vârful capului, se ascunde o personalitate puternică, intens conectată la tot ceea ce înseamnă sunete: este cântăreață, cantautoare, DJ, MC, gazda unui show de radio și are propriul ei label. 
Cu 10 ani vechime în domeniu, Ayah mai e cunoscută și ca “regina UK bass”. În afară de colaborările binecunoscute cu Calvin Harris, Camo & Krooked și Example, pe care i-a însoțit și în turnee, a mai lucrat cu Toddla T, Total Science, P Money, Yogi și mulți alți producători de muzică bass ai vremii. Ce o deosebește pe Ayah de restul vocilor feminine este că sparge barierele dintre scena underground și cea mainstream, numitorul comun fiind muzica bună: “Nu aș face ceva decât dacă aș crede cu adevărat în lucrul respectiv”.
Anul trecut, piesa “Follow U” produsă de Yogi a atras un val de atenție asupra ei, fiind propulsată datorită calităților vocale deosebite, dar și măiestriei cu care compune piesele. Anul acesta a lansat “Mind Controller”și “Unstoppable”, devenite în scurt timp imnuri pop și remixate de zeci de artiști, iar în prezent se pregătește de lansarea primului album, “The Real”, la label-ul sau, Hussle Girl. “Întreg albumul e de fapt o autobiografie senzaționalizată, am luat lucrurile pe care le simțeam și le-am facut și mai dramatice. Oamenii nu înțeleg decât dacă ești dramatic” spune ea, dramatic. Un album plin de melodii dansante și catchy, asezonate cu vocalele smoothy groovy ale cântăreței exotice, o adevărată călătorie sonoră prin care ne va duce Ayah la arena dnb pe 2 noiembrie.
 
Specialitatea lui Joker este grime-ul, gen cu care a crescut, pe care îl infuzează în mod rezonant cu dubstep-ul. Piesele sale sunt pline de influențe soul și în același timp te fac să te simți ca la o petrecere gangsta rap din anii ‘90. Foarte cunoscute sunt și remixurile lui la piesele lui Roni Size, Simian Mobile Disco și Lil Boots, care s-au auzit la petreceri unde mixau Skream, Rustie și Plastician. Desemnat de Pitchfork “Producătorul anului” și încoronat „Regele muzicii bass”, el vine la București însoțit de MC Nomad. Setul celor doi de la emisiunea lui Mary Anne Hobbs de pe BBC Radio 1, Generation Bass, difuzat live în întreaga lume, este în continuare cel mai vizualizat clip de pe youtube din serie. Joker este unul dintre acei artiști prolifici a cărui stea strălucește în depărtare, însă până razele ei sonore ajung la timpanele noastre, se îndreaptă deja spre următoarea călătorie.

Tantrum Desire este un duo britanic a cărui poveste pare scoasă din filme. S-au cunoscut la un radio pirat prin 2004, fiind aduși împreună, desigur, de pasiunea comună pentru drum and bass. Producțiile lor l-au inspirat pe MC-ul lui Nu-Breed, Shortston, să lanseze două noi labeluri, “Heavyweight” și “Booty”, unde cei doi erau ca la ei acasă. Aici au lansat anthem-uri ca Don’t stop (remix la piesa lui DMX), Drop it like it’s hot și multe altele. În același timp și-au conturat stilul care i-a făcut cunoscuți – intro-urile ademenitoare, drop-urile neastâmpărate care se lasă așteptate și baseline-urile puternice, încărcate de synth-uri. EP-ul “Runaway Bass”, lansat in 2010, conține 3 anthem-uri pentru ringul de dans cât și una dintre primele piese de drumstep, “Chill’, colaborare cu MC-ul Youngman. În continuare au ajuns în topul cerințelor pentru a remixa artiști ca LaidbackLuke, Matrix & Futurebound, Shimon și chiar a celor de la Ministry of Sound. Cu turnee în toată lumea și un nume respectat pe scena drum and bass, Tantrum Desire caută mereu să ducă lucrurile la nivelul următor și lucrează constant la evoluția sound-ului care i-a consacrat. Au la activ proiecte care integrează muzica house, electro, cu influențe dubstep, punctul central rămânând însă drum and bass-ul, proiecte pe carele  vor dezvălui pe următorul material discografic. Până la lansarea lui avem parte de un preview, prin setul lor din seara de 2 noiembrie.

Bucureșteanul Inflex a apărut de curând pe scena locală, parcă de nicăieri, și a luat-o prin surprindere cu seturile energice și variate de drum and bass și dubstep. Pe lângă melodii cunoscute, Inflex inserează și remixuri  sau chiar producții personale. Astfel, în scurt timp a ajuns să se bucure de admirația și sprijinul unor artiști ca Geneticbros, Bare Noize, Airwalker, Sigma și alții. Piesa “Take away”, colaborare cu cântăreața britanică Katie’s Ambition, a strâns deja mii de view-uri pe youtube și i-a atras atenția lui Crissy Criss, care a inclus-o într-una din emisiunile sale, pe BBC Radio 1. În prezent se pregătește de lansarea unui EP ce include și remixul său la binecunoscuta “Be with you” a lui Slogun & iOh. Per total, un newcomer pe care trebuie să-l urmăriți.

Pseudub și-a început periplul prin lumea muzicală în 2008, ghidat de un singur laitmotiv: “Acolo unde cuvintele eșuează, muzica vorbește”. Inițial experimenta cu sunetele electro dominate de beat-uri stridente și synth-uri puternice, după care a descoperit breakbeat-ul și drum and bass-ul, care au devenit prioritate numai până a auzit prima oară dubstep. Acesta îl reprezintă cel mai bine pe Pseudub, iar în prezent se concentrează pe sunetele deep, dark și joase prin intermediul cărora își poate exprima cel mai bine trăirile interioare.

Agmantav este unul dintre acei DJ care nu s-au lăsat influențați de trendurile muzicale ci și-a propus să stabilească noi repere pentru scena românească de dubstep. Seturile lui stârnesc de fiecare dată reacții entuziaste din partea publicului, iar cunoștințele din domeniul scenei deep & dark contribuie la un tracklist exclusiv, inovator, încărcat cu frecvențe menite să fie simțite, nu numai auzite. 

In eventualitatea că vă veți putea lua ochii vreo secundă de la artiștii de pe scena, vă vor încânta pupilele cu eye candy vizual clasicii VJ de la Vedem și Plus.

Biletele in avans costa  30 LEI  si le puteti gasi la magazinul Boarder’s din Bucuresti. Detalii despre unde este localizat magazinul gasiti pe pagina lor de facebook: http://www.facebook.com/boarders.boarders
Chiar si dupa terminarea acestora va asiguram ca veti gasi bratari si la poarta in seara petrecerii, pretul acestora fiind de 40 de lei. 

Cookies