UEFA le recomandă suporterilor care vin în această vară la București să mănânce sarmale si dobrogene

01 iun. 2021
130 Afișari
UEFA le recomandă suporterilor care vin în această vară la București să mănânce sarmale si dobrogene

Așteptarea se apropie de sfârșit! UEFA Euro 2020 este gata să înceapă, motiv pentru care oficialii evenimentului au realizat o serie de ghiduri, unul pentru fiecare oraș-gazdă al meciurilor de la mult-așteptatul campionat european. Iată ce recomandări le-au oferit reprezentanții forului european suporterilor care vor veni la București.

Mai sunt doar 10 zile până la lovitura de start a UEFA Euro 2020, motiv pentru care organizatorii turneului au publicat o serie de ghiduri, unul pentru fiecare dintre cele 11 orașe gazdă ale meciurilor de la acest turneu final.

Ediția din acest an este una aniversară, deoarece se împlinesc 60 de ani de la primul Campionat European, motiv pentru care meciurile de la acest turneu vor fi organizate în toată Europa, pentru a marca acest eveniment. Cele 11 orașe unde se vor organiza meciuri sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania), potrivit Aleph News

Ce recomandă UEFA suporterilor care vin la București

Pentru a se putea familiariza mai ușor cu împrejurimile și pentru a avea o experiență memorabilă în orașele gazdă, UEFA a alcătuit pentru fiecare oraș un „to-do list”, care să îi ajute pe suporteri să se bucure de șederea lor și în afara stadioanelor. Astfel, organizatorii Campionatului European au pregătit un ghid special pentru cei care vor ajunge în București, ghid din care nu puteau lipsi preparate culinare precum sarmalele, covrigii și dobrogenele.

„Românii au o slăbiciune pentru produsele de patiserie proaspete și moi, motiv pentru care orașul nu duce lipsă de patiserii. Bucură-te de niște covrigi sau de o Dobrogeană (plăcintă cu brânză) cel puțin o dată pe zi.”, transmite forul european.

De asemenea, suporterii care vor veni în această vară în Capitala României sunt încurajați să încerce și sarmalele, care sunt descrise drept „rulouri gustoase din varză, umplute cu porc, gătite încet într-un vas de lut și servite cu mămăligă”.

Mai mult, organizatorii le recomandă celor care vor veni în București să asiste la meciuri să învețe o serie de propoziții elementare în română, pe care o descriu drept o limbă ușoară de înțeles pentru cunoscătorii altor limbi latine, să închirieze biciclete pentru a se deplasa eficient prin oraș, dar și să admire o serie de clădiri și monumente impresonante din Capitală, precum Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Ateneul Român și Palatul Regal. Întregul ghid poate fi consultat aici.

Prima partidă care se va disputa la Bucureşti, pe Stadionul „Arena Naţională”, este programată duminică, 13 iunie. Este vorba despre un meci din Grupa C între Austria şi Macedonia de Nord care va începe la ora 19:00, ora României.

Cookies