UEFA Euro 2020. Procedura de acces pe Arena Națională la optimea de finală

23 iun. 2021
144 Afișari
UEFA Euro 2020. Procedura de acces pe Arena Națională la optimea de finală
Sursă foto: Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

UEFA Euro 2020. Procedura de acces pe Arena Națională la optimea de finală, din data de 28 iunie, la București.

Conform HG nr. 636 din 9 iunie 2021, Anexa 3, art. 6, la partida din optimile Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, din data de 28 iunie, de la București, pot participa mai multe categorii de spectatori, după cum urmează:

Cu bilete achiziționate înainte de 21 iunie 2021:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Recomandăm și: Gafa campionatului EURO 2020. Șase suporteri ai Franței au încurcat Budapesta cu Bucureştiul. Au văzut meciul în Centrul Vechi, la terasă

Cu bilete achiziționate începând cu data de 22 iunie 2021 cu codul VACCINATED:

E. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

F. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și nu au schema completă de vaccinare, DAR care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. În acest sens, ei vor parcurge următorii pași pentru a putea intra pe stadion:

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B, C sau E:

·         Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.

·         Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 5 lei.

·         Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.

·         Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!

·         Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile D și F:

·         Deținătorul de bilete se prezintă cu până la 24 de ore înaintea deschiderii porților pentru meci (27 de ore înainte de fluierul de start al arbitrului) la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București. Cei din categoria F se prezintă și cu dovada vaccinării.

·         Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 40 lei.

·         Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară.

·         Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă (are test negativ) și, pentru cei din categoria F, că este și vaccinat.

·         Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!

·         Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brățara de acces. Personalul medical urmează procedurile legale de anunțare a autorităților medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci și nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Facilități suporteri

Facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă:

·         Deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toți călătorii.

·         În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.

·         Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!

·         Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Regimul de intrare al copiilor pe stadion

·         Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să dețină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ținuți în brațe și trebuie să dețină propriul bilet.

·         Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislația în vigoare:

·         Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces pe stadion fără brățară, după controlul certificatului de naștere la intrarea în stadion;

·         Copiii între 3 ani și 12 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente;

·         Copiii de peste 12 ani trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca un adult

Precizări

·         Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.

·         Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedește cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării.

·         Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 poate fi accesată AICI.

Cookies