UEFA anunţă în septembrie lista stadioanelor care vor găzdui meciuri la EURO 2020

de:
14 mai 2014
0 Afișari
UEFA anunţă în septembrie lista stadioanelor care vor găzdui meciuri la EURO 2020

Comitetul Executiv al UEFA a stabilit procedura de vot şi a anunţat că va crea un grup de lucru pentru prin care Europa va fi divizată în 6-8 regiuni, astfel încât competiția să fie repartizată în cât mai multe regiuni, informează RomaniaLibera.ro.

Astfel, votul va fi divizat în patru etape, 19 stadioane fiind candidate pentru 13 pachete.

În prima etapă va fi votat stadionul care va găzdui finala şi semifinalele, pentru care candidează Wembley din Londra şi Allianz Arena din Munchen.

În cea de a doua etapă sunt alese patru stadioane care vor găzdui fiecare câte un sfert de finală şi meciuri din grupă (pachetele 2 – 5).

A treia etapă vizează desemnarea stadioanelor penru optimi şi alte meciuri din grupă. Mircea Sandu, președintele de onoare al FRF, cel care și-a luat angajamentul câștigării unui pachet din cele 13 pentru România, declara că stadionul Arena Națională ar putea găzdui chiar și o optime de finală.

A patra şi ultimă etapă va atribui meciurile rămase din optimi şi grupe unor zone care au câștigat deja meciuri în celelalte trei etape.

„Motivul acestui sistem sofisticat este să ne asigurăm că toată lumea din Europa poate candida, trebuie ca Euro să acopere toată Europa”, a declarat secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, potrivit site-ului oficial al forului european.

Dosarul de candidatură a oraşului Bucureşti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, la 24 aprilie, la UEFA. Mircea Sandu declara că România are şanse importante în cursa pentru organizarea de meciuri la Euro 2020.

Cookies