ARHIVA B365

UEFA, anunţ oficial despre organizarea EURO 2020. Ce meciuri se pot juca în București

UEFA a primit 19 dosare de candidatură pentru Campionatul European din 2020, care concurează pentru 12 pachete standard (un meci din optimi sau sferturi şi trei din faza grupelor) şi un pachet special (finala şi semifinalele).

Federaţiile naţionale şi oraşele pentru care s-au trimis la UEFA dosare de candidatură sunt următoarele: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), România (Bucureşti), Rusia (Sankt Petersburg), Scoţia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Ţara Galilor (Cardiff). Dintre acestea, doar Anglia (Londra) şi Germania (Munchen) au aplicat şi pentru pachetul special.

Cele 19 candidaturi vor fi împărţite într-un număr situat între şase şi opt zone geografice. Această împărţire se va face de către membrii Comitetului Executv al UEFA la 18 septembrie, cu o zi înaintea votului. Regiunile astfel stabilite, care vor cuprinde cel puţin două oraşe, vor asigura ca meciurile să se dispute pe tot întinsul Europei, scrie romaniatv.net.

Procesul de votare la care vor participa membri ai Comitetului Executiv al UEFA cuprinde patru faze:

– În prima fază va fi stabilită federaţia naţională/oraşul care va găzdui finala şi semifinalele;

– În a doua fază, vor fi stabilite federaţiile/oraşele care vor găzdui fiecare un meci din sferturile de finală şi trei partide din faza grupelor;

– În a treia fază, vor fi stabilite câte o federaţie/oraş care va găzdui un meci din optimi şi trei partide din faza grupelor, în fiecare zonă geografică neselectată în primele două faze;

– În a patra fază, vor stabilite ultimele federaţii/oraşe ce vor găzdui câte un meci din optimi şi trei partide din faza grupelor. Oraşele gazdă vor fi anunţate la 19 septembrie, ora 14.00.

Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Comitetul Executiv al UEFA a anunţat, la 25 ianuarie 2013, că ediţia din 2020 a Campionatului European, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei, se va desfăşura în 13 oraşe, sub titulatura de „EURO pentru Europa”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button