UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Dozele sunt mai mici față de cele pentru adulți

25 nov. 2021
87 Afișari
UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Dozele sunt mai mici față de cele pentru adulți
UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Dozele sunt mai mici față de cele pentru adulți

Joi, agenția de reglementarea a medicamentului din Uniunea Europeană a aprobat administrarea serului împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech pentru copiii de peste 5 ani. Ce doze de vaccin se vor folosi.

UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Dozele sunt mai mici față de cele pentru adulți. Agenția Europeană a Medicamentului a spus cum va fi administrat vaccinul Pfizer pentru cei mici.

UE a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a autorizat, joi, folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit Reuters.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că serul produs Pfizer/BioNTech va fi administrat în doze de câte 10 micrograme fiecare. De asemenea, a doua doză va fi administrată la un interval de trei săptămâni față de prima doză. Dozele de vaccin administrate adulților conțin 30 de micrograme de ser.

Companiile farmaceutice Pfizer/BioNTech au declarat că vaccinul lor este eficient într-un procent de 90,7%, potrivit testelor clinice efectuate pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Reamintim că, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat administrarea serului împotriva covid-19 pentru copiii cu vârstele între 12 și 17 ani, în luna mai a acestui an.

Încă nu se știe cu exactitate când vor începe țările din UE să administreze serul la copii, dar la începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, declara că livrarea vaccinurilor în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va demara în data de 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi eligibili pentru vaccinarea anti-covid-19 în Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și:

La începutul acestei săptămâni, Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național pentru vaccinare împotriva covid-19, declara că, este posibil ca la mijlocul lunii decembrie, vaccinul produs de compania Moderna să primească recomandarea de autorizare pentru copiii cu vârste între 6 și 11 ani.

Cookies