Udrişte nu mai vrea patiserii şi gogoşerii în staţiile de metrou

Udrişte nu mai vrea patiserii şi gogoşerii în staţiile de metrou

„Zici că eşti la Istanbul”, a declarat Udrişte, manifestându-şi nemulţumirea faţă de existenţa unor astfel de unităţi. Directorul general al Metrorex crede că o schimbare a profilului comercianţilor ar putea genera o creştere a veniturilor companiei de stat, notează Wall-Street.ro.

În 2010, veniturile Metrorex, din închirierea celor circa 5.000 de metri pătraţi de spatii comerciale, au fost de aproximativ 142.000 de euro. Compania de stat nu încasează în totalitate banii din chirii, ci, încă din 1992, veniturile au fost administrate de Sindomed Serv, societatea comercială a sindicaliştilor de la metroul bucureştean. Iniţial, Metrorexul primea 30% din sumele obţinute din exploatarea spaţiilor comerciale, dar acum, procentul s-a redus până la 25%. Diferenţa de bani intră în conturile Sindomed, firma care are contract cu compania de stat până în 2017.

Potrivit aceleiaşi surse, chiriile unui metru pătrat de spaţiu comercial la metrou sunt cu mult sub media pieţei, în medie, de circa 10 euro.