ȘTIRI

Udrea susţine că a „intervenit” la Ponta, ca premierul să accepte numirea lui Kovesi ca şef DNA

Udrea sustine ca a discutat cu Ponta in biroul acestuia din blocul in care locuieste premierul, informează Hotnews.ro. Elena Udrea sustine ca Florian Coldea (la acel moment prim-adjunct al directorului SRI) a propus-o pe Laura Codruta Kovesi drept sefa a DNA: „a fost un nume pe care si-l dorea si presedintele foarte mult, dar ideea ca dansa sa se intoarca de acolo a venit de la Florin Coldea”.

Victor Ponta nu era de acord sa se faca numirile procurorilor si numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care il interesa pe presedintele Traian Basescu. Singurul nume care interesa era Codruta Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi. (…) La acel moment, aceasta discutie – dar, inca o data spun, a fost un nume pe care si-l dorea si presedintele foarte mult, dar ideea ca dansa sa se intoarca de acolo a venit de la Florin Coldea. (…) Eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruta Kovesi, a declarat Udrea.

Elena Udrea a anunţat vineri şi că a depus un denunţ la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI). Udrea a declarat ca a menţionat-o şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, în denunţ, fără a preciza însă în ce context a menţionat-o. DNA a confirmat că Elena Udrea a depus denunţul, transmite Digi24.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button