ARHIVA B365

Udrea: Samsung este interesată de un parteneriat pentru construcţia sălii polivalente din Bucureşti

„Am alocat deja 50 de milioane de euro în următorii trei ani pentru a construi această sală din bugetul de stat. Pe de altă parte, am demarat un amplu proces de consultare cu potenţialii parteni privaţi care să investească în construirea acestui obiectiv, pentru că o astfel de sală polivalentă cum nu există în România, din păcate, trebuie operată ulterior”, a spus Udrea, citată de Mediafax.

Ea a adăgat că o eventuală operare de către stat a sălii polivalente ar fi ineficientă şi a dat ca exemplu Arena Naţională.

„Uitaţi ce dezastru este cu operarea stadionului naţional. Operarea trebuie să fie privată pentru a putea fi întreţinut, pentru a putea avea succes, şi atunci un obiectiv ca acesta trebuie gândit de la început după principiul operării de către o companie care să aibă ca activitate principală operarea de arene sportive”, a afirmat ministrul.

Udrea a adăugat că MDRT caută şi un partener privat penu construcţia arenei, menţionând că sunt discuţii cu câteva companii mari pentru finanţarea proiectului, printre care şi Samsung.

„Discuţia s-a purtat şi în Coreea de Sud, când am fost acum o lună în vizită. Cei de la Samsung vor veni săptămăna viitoare aici şi vom încerca să vedem în ce măsură îi putem cointeresa în finanţarea construirii arenei sportive. Din momentul în care decidem că o construim prin parteneriat public-privat şi există minim un partener privat interesat, se derulează o procedură publică la care pot participa şi alţi parteneri privaţi interesaţi”, a mai spus ministrul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button