Udrea s-a întâlnit cu conducerea SRI, spune președintele comisiei de control a serviciului

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
Udrea s-a întâlnit cu conducerea SRI, spune președintele comisiei de control a serviciului

Pop a susţinut, la finalul discuţiilor din Comisia de control a activităţii SRI, care s-au desfăşurat pe parcursul a şase ore, că acest for a ajuns la o serie de concluzii bazate pe documentele furnizate de SRI, dar care nu confirmă acuzaţiile Elenei Udrea, informează MediafaX.RO.

”Pentru fiecare întrebare şi pentru fiecare răspuns, în spate, au stat documente, informaţii şi rapoarte interne ale SRI. După cum bine ştiţi, legislaţia în vigoare prevede că noi, Comisia, putem comunica public doar anumite concluzii, nu putem să comunicăm public informaţiile de securitate naţională de care luăm cunoştinţă. Practic, cunoaştem în acest moment legat de fiecare întrebare din spaţiul public mult mai multe lucruri decât ceea ce putem să comunicăm”, a declarat Pop, care a anunţat că principalele concluzii ale audierilor vor fi transmise publicului printr-un comunicat de presă.

Şi senatorul PSD Daniel Savu a declarat, luni, la finalul şedinţei Comisiei de control al activităţii SRI, că Elena Udrea a avut două întâlniri la sediul SRI cu conducerea Serviciului, pe 15 decembrie şi 10 noiembrie, iar în cazul fotografiilor de la Paris nu este vorba de o operaţiune a SRI.

”Doamna Udrea a fost de două ori în sediul SRI, la data 15 decembrie şi la data de 10 noiembrie, solicitată de dânsa discuţia. Domnul Maior a invitat-o şi l-a invitat la acea discuţie şi pe domnul Coldea. La niciuna din aceste două discuţii doamna Udrea nu a sesizat lucrurile pe care le spune acum în declaraţii”, a spus Savu.

Şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, a fost audiat, luni, în Parlament. Generalul Florian Coldea a declarat, după cele cinci ore de audieri în Parlament, că respinge categoric acuzaţiile care i se aduc de către Elena Udrea și că a răspuns tuturor întrebărilor adresate de parlamentarii din Comisie.

Cookies