ESENTIAL

Udrea ridică un bazin de înot „în boltă”, în Capitală. VEZI CUM VA ARĂTA

Proiectul pilot al bazinului de înot didactic va fi pus în practică la Școala cu cls. I-VIII nr. 25 din Sectorul 2 al Capitalei.

Aici, Compania Naţională de Investiţii (CNI) va construi, în interval de 12 luni, un bazin înot de 5,7 milioane de lei (1,35 milioane euro). Din cele patru oferte primite la licitaţie, instituţia din subordinea ministrului Elena Udrea a desemnat-o câştigătoare pe societatea SC Rico SRL.

Clădirea este acoperită „în boltă” cu arce de lemn ce se sprijină în cele două diafragme laterale ale bazinului. Datorită formei construcţiei, clădirea prezintă rezultate bune în exploatare care nu implică costuri mari de întreţinere, susţin proiectanţii complexului sportiv.
Bazinul este dimensionat pentru învăţarea înotului, el având dimensiunile de 12,5 metri lăţime şi 25 metri lungime şi o adâncime variabilă de la 1,2 metri la 1.8 metri în zona block start-urilor.

Complex de nataţie în Sectorul 3

Și în incinta Liceului „Al.I. Cuza” din Sectorul 3, primarul PDL – Liviu Negoiţă ar urma să construiască un complex de nataţie cu bazin olimpic de opt culoare şi block start-uri, în acest caz, investiţia de 12,6 milioane de euro fiind asigurată din fondurile administraţiei locale. Acesta va cuprinde un bazin de înot şi polo de 50 metri lungime şi 1,8 metri adâncime, cu opt culoare şi block start-uri, plus un bazin de sărituri de 12 metri lungime şi 4 metri adâncime cu trambuline şi platforme de sărituri. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu foaier cu garderobă, zonă de gradene pentru public, sală de forţă, cabinet medical şi vestiare, după cum B365.ro a scris aici.

Bazin olimpic la CS Dinamo

Un alt bazin olimpic ar urma să fie construit de CNI şi pe fostul teren de handbal al Clubului Sportiv Dinamo. În acest caz, proiectul a fost evaluat la uma de 37 milioane de lei  (8,8 milioane euro).

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri. În schimb, bazinul de antrenament va fi mai mic, lungimea fiind în acest caz de 25 m, lăţimea de 12,5 metri, iar adâncimea cuprinsă între 1,2-1,6 m.

CNI va mai investi, de asemenea, 3,14 milioane lei pentru construcţia unei săli de sport cu 100 de locuri la Școala nr.64 din Sectorul 2, o sumă comparabilă fiind alocată pentru o altă sală de sport de la Școala nr.172 „Sf. Andrei” din Sectorul 6. În ambele cazuri, contractele au fost atribuite firmei Robson Holding Energy SRL, termenul de realizare a lucrărilor fiind de un an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button