Udrea: PSD şi PNL calcă harnic şi cu spor pe urmele lui Stan şi Bran

de:
15 apr. 2011
0 Afișari
Udrea: PSD şi PNL calcă harnic şi cu spor pe urmele lui Stan şi Bran

„Ce-şi imaginau Ponta, Antonescu, Chiliman şi Piedone: că noi vom face cale-ntoarsă doar pentru că ei au lansat o campanie de atac la persoană împotriva mea? Iată că s-au înşelat. Suntem decişi să mergem până la capăt cu referendumul. Să-i întrebăm pe bucureşteni asupra mai multor probleme punctuale cu care se confruntă şi care-şi pot găsi rezolvare în perioada următoare, dacă se produce o schimbare administrativă semnificativă”, scrie Udrea pe blogul personal care adaugă faptul că PDL nu doreşte desfiinţarea sectoarelor aşa cum susţin opozanţii proiectului de lege de reorganizare administrativă a Capitalei.

Referendumul pe Legea Capitalei urmează să se desfăşoare pe data de 19 iunie, bucureştenii având de răspuns la 7 întrebări:

1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Șeful liberalilor, Crin Antonescu a precizat joi că, dacă referendumul va fi organizat cu cele şapte întrebări, PSD, PNL şi PC le vor solicita susţinătorilor şi simptaizanţilor să nu participe la vot.

„Dacă se va ajunge la un referendum cu aceste întrebări caraghioase vom boicota şi nu vom participa la o mascaradă de tip Băsescu-Udrea (…) Nu suntem toţi dresabili cum sunt acoliţii PDL, nu suntem în ograda lui Udrea sau Băsescu”, a afirmat preşedintele PNL, citat de Mediafax.

Primarul general, Sorin Oprescu, a propus miercuri în şedinţa de CGMB ca referendumul să fie organizat pe 29 mai şi să conţină o singură întrebare, respectiv “Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a Municipiului Bucureşti, prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?”. Consilierii PDL, PRM şi PNG-CD nu au fost însă de acord cu această variantă.

Cookies