Udrea: Președintele are dreptul să susțină un partid. În 2004 Iliescu a ieșit pe afișe cu Năstase

de:
06 mai 2014
0 Afișari
Udrea: Președintele are dreptul să susțină un partid. În 2004 Iliescu a ieșit pe afișe cu Năstase

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. „Președintele României are dreptul să aibă opinie politică, are dreptul să susțină un partid politic, de altfel și votează. Nu poate fi membru și nu este membru al vreunui partid politic. În rest, președintele României are nu numai dreptul, dar eu cred că acum, cu câteva luni înainte de terminarea celui de-al doilea mandat, are obligația, are responsabilitatea să se asigure că un sistem împotriva căruia a luptat zece ani de zile, sistemul mafiot al baronilor locali pe care Victor Ponta îl reprezintă, nu va ajunge să ocupe România”, a spus Udrea, la RFI.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.Băsescu donează salariul pe o lună pentru campania electorală a PMP 

Ea a susținut că Legea fundamentală nu-i interzice președintelui să susțină o formațiune politică. „A fost, de altfel, decizia Curții Constituționale de la suspendarea din 2007, când a spus că președintele are dreptul la opinie politică”, a precizat deputatul PMP.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Elena Udrea a amintit că și Ion Iliescu, în 2004, când era încă președinte al României, l-a susținut pe Adrian Năstase în campania electorală.

„În 2004, domnul Iliescu, deși nu mai candida la Președinția României, a ieșit pe afișe cu candidatul PSD la președinție, Adrian Năstase. Dar să nu-l dăm ca exemplu pe domnul Iliescu, adică nu ar trebui să-l luăm ca reper. Dar așa a fost întotdeauna și cred că este o ipocrizie, nu poți să-i spui unui președinte că el candidează din partea unui partid politic și după aceea nu trebuie să mai aibă susținere politică pentru partidul acela sau pentru alt partid, în funcție de evaluările președintelui”, a subliniat Udrea.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Pe de altă parte, Udrea l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a intrat deja în campania electorală pentru prezidențiale, neglijând problemele țării.

Cookies