Udrea: PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei

Udrea: PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei

După cum susţine Udrea pe blogul personal, referendumul ar fi fost anulat pentru că România va trece în perioada următoare printr-un proces de reorganizare administrativ-teritorială. Acest lucru va viza inclusiv Capitala, care va fi inclusă în zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, cu potenţial de extindere până la Dunăre, până în anul 2016.

„După reorganizarea administrativă însă, nu numai că este indicată şi utilă, Legea Capitalei este şi obligatorie. Pentru că va fi nevoie de o lege care să reglementeze în mod practic activitatea administraţiei publice locale de la nivelul Bucureştiului. Aşa că bărbaţii politici de Bucureşti ai USL să nu se bucure atât de tare, crezând că au scăpat de procesul de debaronizare pe care au reuşit să-l impună la nivelul sectoarelor, după modelul iluştrilor înaintaşi din ţară. Debirocratizarea, eficientizarea administraţiei, bugetul unic al Bucureştiului şi strategia de dezvoltare unitară a Capitalei se păstrează pe lista noastră de priorităţi. Repet ceea ce spunea şi Preşedintele la referendumul din 22 noiembrie 2009: băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!”, scrie Udrea pe blog.

Conform sursei citate, o administraţie „mai suplă” este o administraţie „mai eficientă şi limitează pericolul corupţiei generalizate”, apreciază şefa PDL Bucureşti.

Referendumul pe Legea Capitalei ar fi trebuit să se desfăşoare pe data de 26 iunie 2011, însă în urma întâlnirii de săptămâna trecută dintre preşedintele Traian Băsescu şi primarii Bucureştiului, acesta a fost anulat.